Pretraga

Zbog golišavih fotki profesorica suspendirana

A- A+


Izdvojeni članak

Gole klinke na fejsu

Profesorica matematike Carly Mckinney iz američke države Colorado suspendirana je zbog objave golišavih slika na Tweeteru. Ova 23-godišnja matematičarka osim toga optužuje se da se šalila s učenicima u seksualnom kontekstu, te posjedovala marihuanu u školskom okrugu.

Mlada profesorica matematike Carly Mckinney, koja predaje u srednjoj školi u mjestu Aurora u Coloradu suspendirana je zbog objave golišavih fotografija na Tweeteru. Profesorici, inače 23-godišnjakinji se osim toga stavljaju na teret seksističke šale na račun svojih učenika, kao i posjedovanje droge te dvostruki život neprimjeren pedagoškom osoblju, prenosi inquisitr.com.

Njeno korisničko ime na Tweeteru bilo je Crunk_Bear, ali je nakon ove kontroverzne situacije obrisan. Uprava škole je odredila suspenziju profesorici Mckinney, iako ne postoji jedinstvena politika u SAD-u, koja se tiče ponašanja profesora, odnosno objava na društvenim mrežama. Sama akterica je dodala za lokalnu televiziju da je ovaj račun otvorila iz zezancije s prijateljem, te da su postovi neprimjerenog sadržaja objavljeni bez njena znanja.

Nekoliko učenika škole u Aurori kojima je Mckinnley predavala, rekli su da je ona jako dobra profesorica, te da ne zaslužuje biti kažnjena za postupke koje radi u svoje slobodno vrijeme.

Za sada je suspendirana, ali konačni ishod ovog slučaja tek će se znati nakon opsežnije istrage.

Zbog golišavih fotki profesorica suspendirana
Share via
Copy link
Powered by Social Snap