Pretraga

Zbog golišavih fotki profesorica suspendirana

A- A+


Izdvojeni članak

Gole klinke na fejsu

Profesorica matematike Carly Mckinney iz američke države Colorado suspendirana je zbog objave golišavih slika na Tweeteru. Ova 23-godišnja matematičarka osim toga optužuje se da se šalila s učenicima u seksualnom kontekstu, te posjedovala marihuanu u školskom okrugu.

Mlada profesorica matematike Carly Mckinney, koja predaje u srednjoj školi u mjestu Aurora u Coloradu suspendirana je zbog objave golišavih fotografija na Tweeteru. Profesorici, inače 23-godišnjakinji se osim toga stavljaju na teret seksističke šale na račun svojih učenika, kao i posjedovanje droge te dvostruki život neprimjeren pedagoškom osoblju, prenosi inquisitr.com.

Njeno korisničko ime na Tweeteru bilo je Crunk_Bear, ali je nakon ove kontroverzne situacije obrisan. Uprava škole je odredila suspenziju profesorici Mckinney, iako ne postoji jedinstvena politika u SAD-u, koja se tiče ponašanja profesora, odnosno objava na društvenim mrežama. Sama akterica je dodala za lokalnu televiziju da je ovaj račun otvorila iz zezancije s prijateljem, te da su postovi neprimjerenog sadržaja objavljeni bez njena znanja.

Nekoliko učenika škole u Aurori kojima je Mckinnley predavala, rekli su da je ona jako dobra profesorica, te da ne zaslužuje biti kažnjena za postupke koje radi u svoje slobodno vrijeme.

Za sada je suspendirana, ali konačni ishod ovog slučaja tek će se znati nakon opsežnije istrage.