Pretraga

Žene otkrile što prvo zapažaju na muškarcima

A- A+

Dosadašnja istraživanja pokazala su kako većina muškaraca kod žena prvo primijete grudi, bokove i stražnjicu. Međutim, odgovori pripadnica nježnijeg spola bili su znatno raznovrsniji. Jednima je bitan način oblačenja, drugima boja glasa. Provjerite što je po većini žena magnet kod muškaraca.

Općepoznato je kako su žene kompliciranija bića od svojih jačih polovica, a zapažanje suprotnog spola to je još jednom dokazalo. Muškarci su prilikom sudjelovanja u nedavnom istraživanju većinom odgovarali kako su grudi, bokovi i stražnjica prvo što zapaze na ženama. Međutim, ženska populacija dala je mnoštvo različitih odgovora. Svejedno, stručnjaci su dobili uvid u ono što ženama prvo zapne za oko kod muškaraca.

Izdvojeni članak

Luda zaljubljenost: Zbog ovoga nas privlače drugi ljudi

Od očiju, boje glasa pa sve do odjevanja

Najviše žena obuhvaćenih istraživanjem otkrilo je kako na muškarcu prvo primijete njegove oči, zatim boju glasa. No, da sve ne bude tako jednostavno veliki broj ih se izjasnio kako ih prvo privuku muške ruke ili pak njihove cipele. S obzirom da se iz odgovora može iščitati velika raznolikost, znanstvenici su potražili objašnjenje od psihologa.

Ženama je svaki modni detalj na muškarcima od iznimne važnosti, a svjesno ili nesvjesno, pridaju ogroman značaj i njihovu položaju u društvu, objašnjenje je koje su dali psiholozi. Mnoge smatraju da je muškarac u tenisicama i trenirci nezreo, dok onoga koji vodi računa o svom izgledu smještaju pod zrelu i stabilnu ličnost.

Žene uspoređuju muškarce s očevima

Nježniji spol obraćaju pažnju na oblik muških usana, na njihovu kosu, frizuru ili na mišiće. Psiholozi tvrde da se ovakva ženska privlačnost ispoljava kao rezultat nesvjesne usporedbe s ocem ili pak zbog nezadovoljstva vlastitim izgledom.