Pretraga

Srednja škola

Gimnazija Beli Manastir

U Gimnaziji Beli Manastir, učenici se  obrazuju po programu općeg usmjerenja. Trenutačno je u postupku odobravanje i jezičnoga, s obzirom na veliko zanimanje koje su za to usmjerenje iskazali baranjski učenici u anketi koju smo ciljano proveli. Gimnazija Beli Manastir prakticira jednosmjenski rad, odnosno radi u prijepodnevnoj smjeni uz mogućnost ostvarivanja izvannastavnih aktivnosti u poslijepodnevnim satima i subotom.

Povijest Gimnazije Beli Manastir započinje 1963./1964. školske godine i to s dva razreda, prvim i drugim. Prva je generacija maturanata – matematička gimnazija – maturirala 1965./1966. školske godine. Gimnazija Beli Manastir ističe se kontinuiranim radom, zapaženim rezultatima, uspjehom učenika na natjecanjima, maturi te kasnije, na studijima koje odaberu, što ujedno i govori o značenju ovakve škole za svekoliki razvoj Baranje.

Za upis u Gimnaziju Beli Manastir, nema bodovnog praga. Uz predmete koji se po propisima boduju za upis u opću gimnaziju, odlučili smo se i za Biologiju.

Adresa škole: Školska 3, Beli Manastir

Broj telefona: 031/701-828

Mail škole: [email protected]

Oib škole: 64871322497

Link na web stranicu škole: http://gimnazija-beli-manastir.skole.hr

Osim redovnoga školskog programa, u Gimnaziji Beli Manastir odvija se niz izbornih i izvannastavnih aktivnosti. Učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda odabiru izborni predmet koji ih posebno zanima ili im je od posebnog značaja za maturu ili odabir budućeg zanimanja. Uz to, nudi se i niz izvannastavnih aktivnosti. Na taj način učenici proširuju vidike ili se pripremaju za maturu. Naši su učenici uspješni pri polaganju državne mature i na fakultetima, a naravno, i na natjecanjima o čemu će biti još riječi 🙂 Mnoge se izvannastavne aktivnosti organiziraju u obliku terenske nastave: jednodnevni izleti, posjeti kazališnim predstavama, radionicama u suradnji s fakultetima, organizacijama i udrugama, posjeti Hrvatskomu saboru, višednevne ekskurzije u zemlje Europske Unije…. Nažalost, epidemiološka situacija ograničila je ove aktivnosti, kao i školsko volontiranje koje smo provodili, ali nadamo se, naravno, da će uskoro i tomu doći kraj.

Gimnazija Beli Manastir njeguje individualan pristup učenicima. Nastojimo pomoći svakomu učeniku da razvije vlastite mogućnosti i kreativnost. Ne želimo zanemarivati bilo čije posebnosti pa ni probleme, već pomoći svima da se ostvare kao sretni i uspješni ljudi. Naši su profesori uvijek spremi pomoći učenicima, kako za područja u kojima su nadareni, tako i u onima u kojima imaju poteškoća.

Gimnazija Beli Manastir dio je programa Erasmus +. Osim što smo se prijavili na još nekoliko projekata, u našoj školi djelatno provodimo projekt ”Life is Art, Art is Life” zajedno s partnerima iz Turske, Latvije, Litve, Grčke i Italije. Osim što smo proputovali krajem u kojem živimo kako bismo ga partnerima predstavili u najljepšem svjetlu, očekuju nas putovanja i partnerskim zemljama, upoznavanje njihovih zanimljivosti i ljepota te razmjena kreativnih zamisli i uradaka s nastavnicima i učenicima. Naši su profesori već boravili na edukaciji u Hatayu, u Turskoj.

Ono čime se u Gimnaziji Beli Manastir izrazito ponosimo su natjecanja. Rezultati koje naši učenici uz pomoć svojih mentora postižu na županijskim, državnim pa i međunarodnim natjecanjima, nešto su čime bi se škola i u nekoj mnogo većoj sredini mogla itekako ponositi! Gotovo svake godine Gimnazija Beli Manastir iznjedri neko od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima i plasira se na državno! Svake godine uspješno sudjelujemo u natjecanju u logičkom i matematičkom razmišljanju ,,Dabar”! Organiziramo večer matematike. No, jednako tako učenicima nadarenima za bilo kakav umjetnički izričaj omogućujemo prigode za kreativno izražavanje, o čemu dovoljno govori i Erasmus-projekt u koji smo uključeni. Nismo zanemarili ni sport: naši su učenici redoviti sudionici sportskih natjecanja te postižu nerijetko zapažene rezultate na županijskoj razini. Učenici koji ostvaruju ponajbolje rezultate na maturi te se zapošljavaju na svjetski poznatim i prestižnim mjestima, upravo su učenici Gimnazije Beli Manastir!

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!