Pretraga

Srednja škola

Glazbena škola Karlovac

Glazbena škola Karlovac jedina je srednja umjetnička škola u Karlovačkoj županiji i najstarija glazbena škola u Hrvatskoj. Drugi je dom za više od 500 učenika i 70 nastavnika koji djeluju kroz predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske programe. Škola je smještena u Cesarčevoj 3 u karlovačkoj Zvijezdi, a dio nastavnih sadržaja izvodi se u Domobranskoj ulici, a već više od 10 godina djeluje i Područni odjel Ozalj.

Učenici našu srednju školu mogu pohađati kao paralelni program (uz drugu općeobrazovnu školu) ili kao glazbenu gimnaziju za glazbenike instrumentaliste, solo-pjevače i glazbenike teorijskog smjera (pohađanje općeobrazovnih i stručnih glazbenih predmeta u Cesarčevoj 3). Nakon završetka srednje škole i polaganja državne mature učenici imaju mogućnost upisa na sve visokoškolske ustanove i umjetničke akademije.

Brojni uspjesi učenika i nastavnika, kao i komornih ansambala i orkestara koji djeluju u školi, stvorili su glazbenu tradiciju i oblikovali kulturni život grada Karlovca. Na tim temeljima nastali su brojni važni projekti koji Glazbenu školu Karlovac čine centrom kompetencija u glazbi i izvedbenim umjetnostima u Karlovačkoj županiji. Tijekom školske godine Glazbena škola Karlovac izvodi preko stotinu koncerata i manifestacija vlastite produkcije među kojima se ističu Noć glazbe, Kava s Bachom, HarmoniKA festival, Proljetni koncert, koncerti Karlovačkog komornog orkestra i Sinfonietta orkestra Glazbene škole Karlovac, Ljetna škola gitare, Karlovac Piano festival i brojni drugi.

Glazbena škola Karlovac

Glazbena škola Karlovac

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!