Pretraga

Srednja škola

Prva osnovna škola Ogulin

Matična škola ima 20 razrednih odjela (9 nižih i 11 viših) s 412 učenika, područna osmogodišnja škola Bernarda M. Luketicha iz Zagorja ima 76 učenika u 8 razrednih odjela, PRO Hreljin Ogulnski ima 14 učenika u dva razreda (jedan čisti i jedna kombinacija), PRO Turkovići ima 10 učenika u dvije kombinacije i PRO Desmerice 7 učenika u jednoj četverorazrednoj kombinaciji. Ukupno ima u 33 razredna odjela 519 učenika.

Prva osnovna škola baštini prema dokumentaciji povijest osnovnog školstva ogulnskog kraja od davne 1778. godine kada je ovdje organizirana škola na njemačkom jeziku za djecu vojnih časnika.

Upisno područje škole je polovica mjesnih odbora koji pripadaju lokalnoj samoupravi grada Ogulina. Uz školu se nalazi Gradska sportska dvoirana koja se koristi za nastavu TZK i djelovanje Školskog sportskog društva Klek kao i Univetzalne sportske škole.

Adresa škole: Bolnička ulica 11 47300 Ogulin

Broj telefona: 047 811188 091 523 8111

Mail škole: [email protected]

Oib škole: 5938817077

Link na web stranicu škole: http://os-prva-ogulin.skole.hr/

Uz redovne programe većina učenika uključena je u nastavu informatike koja se održava u svim razredima od 1. do 8. razreda. Isto tako i vjeronauk, katolički u svim razredima te pravoslavni u 5 grupa (4 u matičnoj školi te jedan u PRO Hreljin). Osim toga provodi se i izborni program srpskog jezika i kulture, C program u 3 skupine s ukupno 7 sati tjedno (5 u matičnoj i 2 u PRO Hreljin). Brojni učenici sudjeluju u radu školske zadruge Potjehova družina koja svoje težište bazira na dramskom stvaralaštvu. Shodno tome škola kroz realizaciju brojnih predstava pruža usluge njihovog prikazivanja bilo na festivalima ili na gostovanjima kod drugih škola u njihovim mjestima (Mali Lošinj, Zagreb, Gospić, Otočac).

Škola je jedinstvena u Hrvatskoj po tome što je u matičnoj školi prvi strani jezik engleski a u područnoj školi Zagorje njemački.

Škola je kroz projekt Naklade za razvoj civilnog društva dobila sredstva za podizanje Školskog vrta, gdje imamo nasade raznih sorti jabuka i krušaka te bobičastog voća kao i začinskog bilja. Osim toga u njemu su podignute dvije učionice na otvorenom koje su proglašene u natjecanju HRT-a za druge najbolje u Hrvatskoj. Školski vrt u PŠ Bernarda M. Luketicha u Zagorju je od iste ustanove proglašen za najbolji školski vrt u područnoj školi u Hrvatskoj.

Bili smo jedina veća škola u Karlovačkoj županiji u projektu Škole za život što nam je u znatnoj mjeri pomoglo da opremljenost škole IKT-om kao i njihovom primjenom dignemo na najvišu moguću razinu.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!