Pretraga

Srednja škola

Srednja škola Ludbreg

Srednja škola Ludbreg je novoosnovana školska ustanova školske godine 2013/2014. Trenutno Srednja škola Ludbreg djeluje u novim prostorijama. Nova lokacija je na adresi Trg Sv. Trojstva 16, do trenutka kad se izgradi nova školska zgrada koja je u planu.

Srednja škola Ludbreg pruža obrazovanje u 4 godišnjim obrazovnim programima:

 • Opće gimnazije
 • Agro gimnazije – eksperimentalni program
 • Ekonomije – ekonomist

i 3 godišnijim strukovnim obrazovnim programima:

 • Strojobravar, tokar, pekar (JMO)
 • CNC operater/ka
 • Pomoćna zanimanja (kuhar, slastičar, vrtlar) – (TES)

Više informacija o školi pročitajte na službenim stranicama www.ss-ludbreg.skole.hr

Kvalitetnim odgojem i obrazovanjem u sigurnom i poticajnom okruženju, međusobnom suradnjom i uvažavanjem, te primjenom suvremenih oblika, metoda rada i tehnologije, omogućiti stjecanje općeobrazovnih i strukovnih kompetencija, kao i osobni rast i razvoj svakog učenika.»

«Znanje i rad – ključ uspjeha!»

«Želimo da naša škola bude mjesto prepoznatljivo po kvaliteti i ozračju u kojem vlada tolerancija, tradicija i osnovne vrednote, ali i suvremeni pristup poučavanju, te mjesto u kojem su odgovorni učenici i djelatnici zadovoljni sobom i svojim postignućima.»

„Vizija svih djelatnika Srednje škole Ludbreg je u gradu Ludbregu stvoriti jak obrazovni centar u kojemu će se generacije obrazovati i odgajati“

Školska radionica:

Školska radionica je dislocirani odjel Srednje škole Ludbreg i nalazi se na 120ms u Ludbregu u Frankopanskoj ulici 4.

U školskoj radionici učenici obavljaju dio praktične nastave. Bravari, Tokari, CNC operateri imaju sav potreban alat za izradu ručnih ili strojnih vježbi.

Od ručnih alata, svaki učenik ima na raspolaganju set turipija, pilu, crtaču iglu, točkalo, škripac, kutnik, metar i pomično mjerilo. Od strojeva u radionici se nalazi stupna bušilica i brusilica, tokarilica, glodalica, tračna pila, TIG aparat za zavarivanje, CO2 aparat za zavarivanje, kompresori za lakiranje, brusilice, bušilice i mnogi drugi alati.

U radionici rade profesori u grupama sa učenicima, uvijek rade nešto korisno, praktično i iskoristivo. Na taj način učenici pokažu vještine i znanje u vidu svoje struke.
Detaljnjim vođenjem kroz vježbe, učenici će moći pratiti zahtjeve tržišta rada i biti konkurentni.
Posebna pažnja vodi se o sigurnosti, tako da svaki učenik ima svoje zaštitne naočale, radno odjelo, zaštitne rukavice.

U školskoj radionici izrađuju se školske klupe i stolci, unikatni bravarski radovi (slika se nalazi u prilogu Fotogalerija).

Izvanškolska aktivnost; Radionica: Škola robotike:

Srednja škola Ludbreg ima otvorenu radionicu škole robotike.

Robotika objedinjuje – mehaniku, fiziku, matematiku, automatsko upravljanje, elektroniku, računalstvo, umjetnu inteligenciju.

CILJEVI RADIONICE:

 • upoznati osnovne elemente konstrukcije, stabilnost i čvrstoću konstrukcije, prijenos i pretvorbu gibanja.
 • spojiti robot sa sučeljem, sučelje s računalom 
 • upoznati ulaze i izlaze na sučelju, priključiti odgovarajuće napajanje
 • upravljati elektromotorima
 • mijenjati smjer okretanja elektromotora, mijenjati brzine okretanja elektromotora.
 • programirati u slikovnom programskom jeziku (dijagrami toka) za FischerTechnik robosučelje

Cilj radionice je promocija robotike u Ludbregu gradu, koji je otvoren mladim inovatorima, novim tehnologijama, ali i poticanje učenika, mentora i roditelja na važnost ranog usmjerenja djece i mladih ka odabiru i bavljenju tehničkim znanostima, kao zalog za budućnost zdravog i inovativnog društva, konkurentnog gospodarstva. Osim toga učenici se družei, u jednoj izvanškolskoj aktivnosti u veseloj i pozitivnoj atmosferi, te su nauče i savladajui osnove robotike.

Pošto su naši četverogodišnji smjerovi tek 2. razredi za državnu maturu pripremat ćemo se aktivno od iduće godine. Nakon školovanja u programima Opće gimanzije, Agro gimnazije, Ekonomista, učenici će moći ostvarivanjem dobrog uspjeha na državnoj maturi upisati željeni fakultet.

U tijeku je realizacija razmjene učenika u Poljsku. Radi se o smjeru CNC operater kojeg i škola u Poljskoj izvađa, te je projekt u skoroj realizaciji.

Osnovni podaci o školi: Srednja škola Ludbreg Trg Svetog Trojstva 16, 42230 Ludbreg

OIB: 50911651579

Žiro-račun: 2489004-1131208229 Iban: HR18-2489004-1131208229

Šifra škole: 05-087-501 Mbs: 2990962

Ravnatelj: Josip Zdelar dipl.ing

Telefon: 042/421 790

e-mail: [email protected]

TAJNICA:

e-mail: [email protected]

[email protected]

PEDAGOGINJA

Tel.: 042/421-794

email: [email protected]

Isto tako, za učenike je osiguran prijevoz, više vremena za izvannastavne i fakultativne aktivnosti, tečajevi stranih jezika u 3. i 4. godini školovanja koji se upisuju u završnu svjedodžbu, izvođenje praktične nastave kod poslodavaca uz konstantno praćenje stručnih osoba, tečajevi tehničkog crtanja i programiranja, kao i pedagoška služba za konstantnu pomoć učenicima, roditeljima i nastavnicima.

Srednja škola Ludbreg može se pohvaliti i sudjelovanjem u EU projektima mobilnosti.

Pomoćna zanimanja predviđana su za učenike koji imaju teškoće u razvoju i koja su osnovnu školu završila po prilagođenom programu. Stjecanjem ovih zanimanja učenici imaju mogućnost obavljanja pomoćnih poslova u kuhinjama i restoranima ugostiteljskih objekata.
Mi ove godine upisujemo pomoćnog kuhara, slastičara te pomočnog vrtlara.

Iako smo škola sa samo 130-ak učenika naša škola i ove godine postižne zapažene rezultate na natjecanjima iz geografije, povijesti, čitanjem do zvijezda, latinskog jezika, hrvatskog i engleskog jezika.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!