Pretraga

Drniški učenici na STEMI ROUTE

A- A+

Treću godinu za redom učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš ekonomisti putuju kroz  STEMI ROUTE edukativno putovanje kroz umjetnu inteligenciju, razvijajući ideje, maštu i kreirajući chatbotove korisne za svakodnevni život oslanjajući se na 17 ciljeva UN održivog razvoja.

Foto: SŠ Ivana Meštrovića Drniš

Brojni primjeri iz svakodnevnog života potaknuli su učenice i učenike da se aktivno uključe u usvajanje STEMI znanja, poznavanje IT tehnologija, računala, pretraživača i širenje znanja iz društveno-humanističkih područja.  Svjesni da samo digitalno pismene osobe imaju različite mogućnosti razvoja i zapošljavanja u zemlji u kojoj žive i u bilo kojoj drugoj članici Europske unije učenici ulažu svoje snage u svladavanju novih znanja i vještina. Ove su im se školske godine pridružili učenici smjera elektrotehničari pa sada svi zajedno putuju novim STEMI ROUTE i rade na spajanju robota Hexapoda.

STEMI ROUTE vrlo zanimljiva ide svojim zadanim smjerom uvijek otvorena za prihvaćanje svih voljnih usvajanja novih znanja i vještina s ciljem omogućavanja da znanje i nove vještine budu jednako dostupne svima u urbanim i ruralnim područjima. Podršku u školi učenici imaju u svojoj nastavnici i vrhunskim mentorima iz STEMI INFOBIP koji su programirani kao vrhunski chatbotovi te odmah odgovaraju na pitanje i traženu pomoć.


Projekt Škola budućnosti čiji je cilj učenike diljem Hrvatske pripremiti za tehnološku budućnost provode Stemi, Infobip i A1 Hrvatska.