Pretraga

Hexapod u ulozi domaćina na ovogodišnjem Danu otvorenih vrata Gimnazije Metković

A- A+

Što je to što čini razliku? Ovo je pitanje koje si, sigurni smo, postavlja u ovo doba godine svaki osmaš. Doduše, ovo nam se pitanje nameće kad je god u pitanju odabir i dvojba kad smo pred važnom odlukom. Mi znamo odgovor i nemamo dvojbi, projekt Škola budućnosti uistinu čini razliku.

Kako bi sve skupa bilo jasnije svima koji i ne znaju baš o čemu se radi, odlučili smo predstaviti široj javnosti sve što smo naučili u projektu Škola budućnosti. Zanima vas što su robotika i umjetna inteligencija? Ili nešto konkretnije, možda sklapanje i kalibracija robota? Razvoj mobilnih aplikacija? 3D modeliranje? Ima još puuuuuno toga…

hexapod

Foto: Gimnazija Metković

Izdvajamo jedan zanimljiv zadatak iz zajedničkog STEM kurikula američkih tvrtki Milestone C LLC i naše tvrtke STEMI d.o.o. koji u sklopu projekta prolazimo:

Koristimo  aplikacije  svaki  dan.  Saznali smo da je upravljački podsustav za STEMI Hexapod Arduino mikrokontroler. Razmislite o još jednom projektu za koji biste mogli koristiti Arduino mikrokontroler i opišite koje bi ulaze i izlaze mikrokontroler morao obraditi.

Jeste razmislili?

No to nije sve…

Nema više stresa zbog Pythona, nema treme od javnih nastupa jer smo sve to na ležeran i zabavan način prošli u ovom projektu. Znatno smo unaprijedili naše prezentacijske vještine i prava je sreća da to imamo priliku i pokazati.

Kada i gdje? Pokazat ćemo 2. svibnja 2023. na Danu otvorenih vrata Gimnazije Metković. Znamo da zvuči pomalo nevjerojatno i bajkovito, ali zbilja je istinito. Dođite i uvjerite se!

Odgovorit ćemo samouvjereno na pitanje s početka: Gimnazija Metković i Škola budućnosti čine razliku!

Ako ne vjerujete, pitajte ChatGPT! 😉


Projekt Škola budućnosti čiji je cilj učenike diljem Hrvatske pripremiti za tehnološku budućnost provode Stemi, Infobip i A1 Hrvatska.