Pretraga

Novo izdanje projekta ‘It Starts With You’: Vi ste najzaslužniji za vaše mentalno zdravlje

A- A+

Otvorene su prijave za eSTUDENTov projekt It Starts With You! Ovaj projekt sastoji se od skupa radionica kojima je cilj upoznati studente i studentice s temama o mentalnom zdravlju. Tijekom serije radionica, stručnjaci iz raznih područja, dat će uvid u najčešće izazove s kojima se susreću studenti i studentice, normalizirati razgovor o mentalnom zdravlju te smanjiti stigmu koja se veže uz traženje pomoći.

Foto: eStudent

Prva radionica će se održati 17. siječnja u 18 sati u dvorani B2 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a tema će biti ‘Suočavanje s negativnim mislima’. Predavanje će održati Jelena Ćubelić, magistra psihologije i kognitivno-bihevioralni psihoterapeut u edukaciji te će nam objasniti koja je podloga negativnih misli i kako ih prepoznati, izazvati i pretvoriti u racionalne misli.

Naslov druge radionice je ‘Prokrastinacija – koja je podloga i kako je izbjeći’, a održat će ju Mateja Marinić, magistra edukacijske rehabilitacije i edukantica transakcijske analize, smjer psihoterapija, 30. siječnja također u 18 sati u dvorani B2 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Cilj ove radionice je pružiti osnovne uzroke nastanka prokrastinacije i predložiti praktične savjete kako se s njom suočiti, što je posebno korisno za ovo nadolazeće razdoblje ispita.

Nove radionice će se održati i u veljači i ožujku, a za više detalja o njima pratite naše društvene mreže. Više o projektu saznajte ovdje.

Na svakoj radionici sudionici će imati priliku osvojiti jednu nagradnu knjigu. Nagradna knjiga za prvu radionicu je ‘Iznova ispiši stranice svog života’ autorica Anna de Simone i Ana Maria Sepe, koja čitatelje vodi na put istraživanja njihove osobnosti koristeći znanstveno dokazane psihološke teorije. Na drugoj radionici jedna će osoba imati priliku dobiti ‘Dnevnik mentalnoga zdravlja’ autorica Blanke Orhanović, Grete Gomblar i Karle Lončarić iz udruge Kako si? u kojem se daju lekcije i tehnike kojima se radi na tjelesnom, misaonom i emocionalnom doživljavanju, odnosu prema samome sebi i socijalnim odnosima s drugim ljudima.

Ako ste zainteresirani za ove teme te želite naučiti više o mentalnom zdravlju i sebi samima, za sudjelovanje u predavanjima možete se prijaviti putem forme.

Saznajte više!

Ako želite pročitati više blogova i saznati sve o projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, LinkedInu, YouTubeu i TikToku. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.