Pretraga

Održava se 12. tjedan Centra za e-učenje: Donosimo teme radionica i panela

A- A+

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) od 9. do 13. listopada 2023. godine organizira 12. tjedan Centra za e-učenje koji će se održati hibridno: u prostorijama Srca i online putem sustava za webinare Srca. U nastavku donosimo nazive panela i predavanja.

Foto: Srce

Tijekom Tjedna Centra za e-učenje održat će se tri webinara: ‘Alati za suradničko učenje’, ‘Sve što ste ikad htjeli znati o alatu H5P’ i ‘Kako osmisliti dobar e-kolegij’ tijekom kojih će svi zainteresirani nastavnici moći saznati nešto novo i dobiti praktične savjete kako naučeno primijeniti u izradi e-kolegija i nastavi u online okruženju. Webinari će se održavati putem sustava za webinare Srca, a svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem obrasca na web stranicama Centra za e-učenje.

U prostorima Srca održat će se dvije radionice ‘Kako izraditi aktivnost Lekcija u sustavu Moodle’ i ‘Osnove izrade računskih zadataka (vrsta pitanja Formule) u Merlinu’ koje su namijenjene ograničenom broju sudionika, a tijekom njih će moći savladati nove vještine kako bi sadržajno unaprijedili svoje nastavne sadržaje u sustavu za e-učenje Merlin i poboljšali iskustvo učenja svojih studenata.

Kao središnje događanje ovogodišnjeg Tjedna Centra za e-učenje Srca ističemo panel ‘Vrednovanje studentskog postignuća – trebamo li mijenjati metode i zašto?’, koji će se održati uživo u prostorijama Srca u srijedu 11. listopada 2023. godine s početkom u 14 sati.

Na panelu ćemo s nastavnicima raspravljati kako se u digitalnom dobu treba provoditi vrednovanje studentskog pokrića uzimajući u obzir dostupne napredne tehnologije i na njima utemeljene alate za ocjenjivanje kao i nove načine i mogućnosti učenja u kojem je student u središtu obrazovnog procesa.

Kao panelisti sudjeluju:

  • prof. dr. sc. Vedran Katavić, dr. med., Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu;
  • prof. dr. sc. Snježana Kužir, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu;
  • prof. dr. sc. Vesna Vlahović Štetić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu;
  • izv. prof. dr. sc. Nenad Judaš, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Moderatorica panela je doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca. Detaljan raspored događanja u okviru Tjedna Centra za e-učenje Srca nalazi se na web stranicama Centra za e-učenje.

Tjedan Centra za e-učenje Srca održava se tradicionalno na početku nove akademske godine, kako bi se nastavnici mogli što bolje pripremiti za nastavu stjecanjem novih znanja u području e-učenja, usavršavanjem nastavničkih kompetencija i pronalaženjem najboljeg načina kako integrirati tehnologije e-učenja u obrazovni proces. Centar za e-učenje Srca već više od 15 godina pruža sustavnu i kvalitetnu podršku nastavnicima u implementaciji digitalnih tehnologija u obrazovni proces te provodi edukaciju nastavnika za stjecanje digitalnih vještina. Sustav za e-učenje Merlin koji održavaju i razvijaju stručnjaci Srca najveći je i najmoderniji sustav za e-učenje u sustavu visokog obrazovanja na kojem se godišnje nalazi više od 30.000 e-kolegija s 97 visokoškolskih učilišta u Hrvatskoj.