Pretraga

Prava mladih: A kakvo je stanje u tvom gradu?

A- A+

Mladi na području Splita, Iloka, Petrinje, Zagreba i Pule imaju priliku sudjelovati u ispitivanju o socijalnim pravima. Anonimni odgovori na tridesetak pitanja otkrit će koliko su mladi uopće upoznati sa socijalnim pravima, koja su prava najugroženija te što gradovi poduzimaju po tom pitanju.

– Poznaješ li socijalna prava, kako procjenjuješ zadovoljstvo stambenim statusom i ponudom sadržaja za provođenje slobodnog vremena te potiče li tvoj Grad zdrave stilove života tek su neka od pitanja koja su postavljena mladima u pet hrvatskih gradova i njihovim okolicama. Cilj je, na temelju odgovora, osmisliti prijedloge kako poboljšati pristup pravima ili kako zadržati kvalitetne usluge koje imamo. Ako si mlada osoba, izdvoji deset minuta i daj svoj doprinos pravima mladih – pozivaju iz Hrvatskog debatnog društva.

Upitnik je dostupan na poveznici.

Ispitivanje se provodi u sklopu projekta ”RasPRAVA” koji je financiran sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+, a provodi ga Hrvatsko debatno društvo s partnerskim organizacijama Info zonom, Mrežom mladih Hrvatske, Udrugom IKS, Udrugom ZUM i Udrugom mladih Ilok “Volja“.