Pretraga

Studentska udruga održava projekt o aktualnostima u svijetu financija: Saznajte kad i gdje se održavaju predavanja

A- A+

Studentska udruga eSTUDENT organizira Financial Week, projekt posvećen predavanjima stručnjaka o najaktualnijim temama iz svijeta financija. Primarni je cilj u tjedan dana predavanja i interaktivnih radionica spojiti studente i vodeće stručnjake s ekonomske i financijske scene. Prijave traju do 10. prosinca, a prvo predavanje održava se dan poslije.

Foto: eStudent

Dvanaestu godinu zaredom, eSTUDENTov tim Računovodstvo i financije uspješno organizira nezaobilaznu inicijativu u području financija – Financial Week. Primarni je cilj u tjedan dana predavanja i interaktivnih radionica spojiti studente i vodeće stručnjake s ekonomske i financijske scene.

Prijave za Financial Week otvorene su do 10. prosinca klikom na formu!

Prvo predavanje održat će se 11. prosinca, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u dvorani 37, s početkom u 11 sati. Vodeći ekonomist Hrvatske narodne banke Vedran Šošić održat će predavanje na temu ‘Prva godina s eurom: Yay or nay’, te upoznati studente s ekonomskim promjenama u ovoj i sljedećoj godini. Istoga dana u terminu od 14 do 16 sati, na radnom mjestu PwC Hrvatska menadžerica za transformaciju financijskih funkcija, Renata Pentek, približit će studentima važnost financijske pismenosti kroz predavanje i radionicu na temu ‘Razvoj financijske pismenosti u digitalnom društvu’.

U utorak, 12. prosinca porezni stručnjaci Mazarsa, Tin Martinčević i Marcela Stűrmer predavanjem ‘Porezna reforma stiže i novi izazovi sve su bliže’ predstavit će izmjene poreznih propisa u sklopu aktualnih poreznih promjena. Mjesto održavanja predavanja je EFZG, u dvorani 36, s planiranim početkom u 14 sati.

Četvrtak, 14. prosinca, rezerviran je za odlazak u poslovni prostor KPMG-a. Direktor u Odjelu za financijsko savjetovanje, Ognjen Milas približit će studentima pojam Zelene obveznice, otkriti zašto su bitne te objasniti kako se razlikuju od ‘običnih’ dionica. Cilj kreativne radionice Builders & Architects je potaknuti studente na timski rad i zajednički trud.

Projektni tjedan završava u petak, 15. prosinca predavanjem stručnjaka tvrtke InterCapital na temu ‘Jesu li brokeri zaista potrebni?’. Na EFZG-u, u dvorani 32, brokerica Branka Jurišić reći će nešto više o ulozi brokera u današnjem svijetu. Njezin kolega Domagoj Grčević, analitičar u InterCapitalu, predstavit će tržišne trendove u komunikaciji s klijentima te objasniti na koji način utječu na personalizirani pristup svakom klijentu ponaosob. Magdalena Stanić, iz sektora GENIUS, predstavit će studentima prvu hrvatsku aplikaciju za ulaganje u investicijske fondove.

Svi studenti koji su zainteresirani za bolje upoznavanje sa svijetom financija, prethodno moraju ispuniti kratku prijavu i osigurati svoje mjesto.