Pretraga

Webinar “Study in Austria“: Iskoristi priliku i saznaj koje prilike ti pruža studij u Austriji.

A- A+

Zanimaju te uvjeti upisa na austrijske fakultete? Koja razina poznavanja njemačkog jezika je dostatna za studij? Koji se studiji nude na engleskom jeziku? Kako pronaći smještaj, gdje kupiti knjige ili gdje pronaći studentski posao? Imaju li austrijski fakulteti prijemne ispite? Želiš informacije iz prve ruke? Onda se uključi na naš

WEBINAR „Study in Austria“
Kada: utorak, 28. ožujka 2023, 15:00 -16:30 sati
Gdje: online, putem TEAMS aplikacije

Study in Austria

Study in Austria

U Austriji studira oko 370.000 studenata, a od toga je u prosjeku svaki četvrti student stranac, što znači da su multikulturalnost i internacionalnost na visokom nivou. Mnogi fakulteti i veleučilišta imaju i posebne predstudijske programe za prilagodbu stranih studenata i primjerice pripreme za prijemne ispite, pa i usavršavanje njemačkog jezika.

Studiranje na državnim sveučilištima je za redovne studente besplatno. Plaća se jedino godišnje osiguranje od 20-ak eura. Izvanredni studenti i studenti na nekim veleučilištima plaćaju malo više od 363 eura po semestru. Privatna sveučilišta i veleučilišta naravno imaju svoje cijene, pa vam savjetujemo da se o njima informirate na njihovim stranicama.

Na webinaru će se predstaviti
OeAD – Austrijska agencija za obrazovanje i internacionalizaciju
Pružit će ti opće informacije o studiju u Austriji. Kako se prijaviti, gdje zatražiti stipendiju, kako pronaći stan ili dom?

CAMPUS 02 – ekonomsko veleučilište, Graz
Ako te zanima automatizacija, smart automation, management inovacija, ekonomska informatika, business data science, software development i sl. onda je Campus 02 pravo mjesto za tebe.

Veleučilište FH Joanneum
Veleučilište s kampusima u Grazu, Kapfenbergu i Bad Gleichenbergu koje je već dobro poznato hrvatskim studentima nudi velik broj bachelor i master studija na poljima primijenjene informatike, građevinarstva, energetike, zdravstvenih studija, managementa, medija & dizajna.

Veleučilište FH Burgenland
Veleučilište s bachelor i master programima na poljima ekonomije, IT-a, socijalnih znanosti, energije & okoliša i zdravstvenih studija. Kampusi se nalaze u Eisenstadtu i Pinkafeldu.

Veleučilište FH Oberösterreich
Veleučilište iz Gornje Austrije s četiri kampusa u Hagenbergu (informatika, komunikacije, mediji), Linzu (medicinska tehnika, primijenjen socijalne znanosti), Steyru (ekonomija&management) i Welsu (tehnika & primijenjene prirodne znanosti) pored studijske ponude na njemačkom jeziku nudi i tri bachelor te devet master studija na engleskom jeziku.

MCI The Entrepreneurial School, Innsbruck
Visoka poduzetnička škola iz Innsbrucka nudi bachelor i master studije na njemačkom i engleskom jeziku. Možete studirati na polju ekonomije i društvenih znanosti, te tehnologije i life sciences.

Koledž ÖHV-Trainee Tourismuskolleg, Semmering
Ako se vidite u turizmu, ali želite i što prije početi raditi, a ne samo teoriju učiti, onda je ovaj turistički koledž pravo mjesto za vas. Uz besplatnu teorijsku nastavu (nema školarina!) u turističkoj školi imate i plaćeni on-the-job trening, tako da lako možete financirati studij. Nakon dvogodišnjeg studija ubrzanim postupkom uz dva dodatna semestra dolazite do bachelor statusa.

Tehničko sveučilište TU Graz
Tehničko sveučilište nudi ti niz tehničkih smjerova kao što su arhitektura, građevina, biomedicinski inženjering, informatika, software engineering, procesna tehnika, molekularna biologija, strojarstvo, fizika, matematika, elektrotehnika…
Da nije neki bauk studirati i na njemačkom jeziku, saznat ćete direktno od hrvatskog studenata-ambasadora sveučilišta.

Veleučilište Technikum Wien
Ako te zanimaju tehnička zanimanja i studij u kojem dobivaš praktična znanja, onda je Technikum Wien, tehničko veleučilište u Beču pravi odabir. Strojarstvo, mehatronika/robotika, Smart Homes, IT, ICT, obnovljivi izvori energije, elektronika IoT&Smart Infrastructure, biomedical engineering, itd. te očekuju na bachelor razini studija.

Ako te zanima studij u inozemstvu, razmisli o Austriji!