Pretraga

Završnica treće discipline Student Esports Tournamenta dovela je do značajnih promjena u ukupnom poretku obje lige!

A- A+

Studentsko esport natjecanje koje okuplja čak 16 obrazovnih institucija tehničkog usmjerenja privelo je kraju napetu treću disciplinu Counter Strike: Global Offensive.

Nakon napetih mečeva Counter Strike: Global Offensivea (CS:GO) koje su pratitelji SET-a imali prilike gledati na službenom Twitch kanalu turnira posljednja dva tjedna, ekipe Fakulteta računarstva, elektrotehnike i informacijskih znanosti iz Osijeka (FERIT) i Veleučilišta Velika Gorica (VVG) ostvarili su velike pobjede u CS:GO disciplini.

Nakon slabog starta treće sezone, ekipa VVGa je opravdala status favorita CS:GO discipline A lige i pokazala svoje umijeće u CS:GOu osvojivši prvo mjesto protiv ekipe Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita (FESB) u napetom finalu, dok je treće mjesto osvojila ekipa Veleučilišta u Bjelovaru (VUB) koja zasad čvrsto drži prvo mjesto ljestvice A lige ispred ekipe Odjela za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (MATHOS).

U finalu S lige, gledatelji su imali prilike vidjeti okršaj timova FERITa i Tehničkog fakulteta u Puli (TFPU) koji je, nakon prelaska iz A u S ligu ove sezone, dominirao disciplinom do samog finala. Treće mjesto discipline iznenađujuće je pripalo Tehničkom Veleučilištu Zagreb koji je bio uvjerljivi pobjednik prve dvije sezone SET-a, a trenutno zauzimaju drugo mjesto na tablici S lige, nakon Fakulteta Informatike u Puli (FIPU).

Osim proglašenja timskog pobjednika discipline, u svakoj ligi, S i A, su dodijeljene Mikronis MVP nagrade. Za najboljeg CS:GO igrača A lige proglašen je Mateo Prišlin s VVGa, online nadimka Matheos. Mateu je glavna konkurencija bio njegov suigrač nadimka Caliph, koji je svojedobno, davne 2015. bio izbornik hrvatske CS:GO reprezentacije. U nikad jačoj S ligi, za najboljeg igrača proglašen je Milan Rakazović s TFPUa koji se skriva iza nadimka Yin. Mikronis svakog MVPa nagrađuje s poklon bonovima u vrijednosti od 700 kn!

Za vrijeme CS:GO discipline stream je čak dva puta posjetio Mateo Aladić. Mateo je u procesu završavanja studija na TVZu, a u 2022. je postao osvajač Good Game Zagreb CS:GO natjecanja te pobjednik TVZ MC2 programerskog natjecanja. Kao iskusan CS:GO igrač je malo prokomentirao gameplay s voditeljima na streamu te nas uputio u tehnologije koje koristi u svakodnevici u Superologyu, gdje radi kao Backend Developer.

Idući esport naslov koji nas čeka na repertoaru SET-a je Asseto Corsa Competizione (ACC), trkača igra u kojoj će na stazi svoje timove predstavljati dva najbolja vozača. Utrke se zasebno održavaju za A i S ligu. Streamovi za ovu četvrtu po redu disciplinu SET-a krenuli su 6. 12. s početkom u 18 sati, a nastavak možete pratiti na službenom Twitch kanalu SET-a. Jedno od iznenađenja jest novi caster na SETu, koji je doveden samo zbog ACC discipline. Radi se o novopečenom studentu TVZa, višestrukom prvaku Hrvatske i centralne Europe, te najmlađem vozaču ikad na WRC Croatia, Janu Pokosu.

Informacije o rasporedu možete vidjeti na službenom webu natjecanja, dok sve ostale novosti ovog studentskog esport turnira možete vidjeti na SET-ovim Instagram i Twitter profilima. Dok čekate prvi stream, svakako pogledajte kompilaciju najboljih trenutaka CS:GO discipline na SET YouTube kanalu!