Pretraga

6 super načina kako provesti nedjeljno poslijepodne

A- A+

Nedjelja je. Dan za ljenčarenje, odmaranje, rješavanje zaostataka. Kraj je tjedna i posljednja prilika za oporavak od burne subotnje večeri. Isto tako, treba napuniti baterije za novi tjedan predavanja, posla i svih obveza koje vas očekuju. Mi vam predlažemo 6 stvari na koje danas možete utrošiti svoje vrijeme, a da se pritom dodatno ne umorite.

Foto: Pixabay

Za svakoga po nešto – od relaksacije, zabavnih sadržaja, do stvari za one koji žele dobro utrošiti posljednjih nekoliko sati slobodnog vikenda prije posla. U nastavku teksta donosimo vam 6 zanimljivih stvari koje možete raditi u nedjeljno poslijepodne.

1. Zadubite se u dobru knjigu

Za sve one koji tjedan potroše iščitavajući hrpe mailova, dokumenata i vrteći gomile papira, slušajući naporna predavanja ili pišući seminare. Zadnji slobodan dan ovog tjedna ostavite to po strani i, ako ste fan dobre knjige, zgrabite jednu i uz šalicu toplog čaja provedite svoje nedjeljno poslijepodne.

2. Napunite kadu i zasluženo se odmorite

Oni koji preko tjedna imaju iznimno stresne obveze, školu ili predavanja na faksu, znaju da nema boljeg načina za ispiranje svih briga i nedaća koje su vas opterećivale nego – jednom finom, vrućom kupkom. Ne libite se odvojiti vremena za psiho-fizički odmor. Možda bi pokoja mirisna svijeća i neka lagana glazba odlično upotpunile relaksacijski tretman.

3. Pozovite ekipu na druženje

Čovjek je ipak društveno biće i potrebna mu je komunikacija s ljudima. Posebice s onima koje voli. Pa postoji li bolji način za ulazak u vikend finiš nego da budete okruženi dragim ljudima? Pozovite prijatelje na kavu, kolače ili večeru, ovisno o tome koliko ste lijeni što pripremiti, i uz ‘chill’ glazbu začinite ovaj, ionako suviše dosadan dan.

4. Ubacite se u ritam polaganom vježbom

Sigurno je puno onih koji preko tjedna, osim redovnih obveza, vole otići do teretane ili se bave nekim sportom. U potpunosti razumijemo da vam se tu rutinu ne da pratiti nedjeljom. U redu je, svi ponekad varamo. No, možda je baš današnje poslijepodne stvoreno za neku polaganu vježbu, jogu ili tai chi kao duševnu i tjelesnu pripremu za nadolazeći tjedan pun stresa i obveza.

5. Prošetajte se parkom ili šetnicom uz more

Lijenost nije izlika za cjelodnevni boravak na zatvorenom. Poprilično pasivni i lijeni možete biti i vani, bez previše uloženog truda i napora. Svi imamo vrata kroz koja možemo izaći, svima je blizu nekakav park, livada, šuma ili šetnica uz more. Izađite van, udahnite svježeg zraka i protegnite noge uz ‘coffee to go’ i omiljenu glazbu u slušalicama.

6. Prespavajte cijelo popodne. U redu je, nedjelja je.

Ako ste jedan/na od onih koji vole svoje vikende provoditi na tulumima, u noćnim klubovima ili na koncertima, nedjelja je dan za potpuni odmor i razbibrigu. Za šetnje, kupke, knjige, vježbanje ili druženje s ljudima ne želite ni čuti? I disati vam je preteško? Ima nešto i za vas. Lezite i prespavajte cijelo popodne. U redu je, nedjelja je.