Pretraga

[Aplikacija tjedna] Ako koristite Instagram, ovaj jednostavni uređivač fotografija stvoren je za vas

A- A+

Aplikacija Instasize namijenjena je onima koji svoje fotografije na Instagramu žele poboljšati i dovesti ih na višu razinu. Osnovna je verzija besplatna za preuzimanje na iOS-u i Androidu, dok je za premium inačicu potrebno platiti mjesečnu pretplatu u iznosu od 32 kune.

Foto: Unsplash

U moru isprobanih i neisprobanih aplikacija za uređivanje fotografija, ponekad je teško pronaći baš onu koja bi bila idealan pomoćnik u objavljivanju sadržaja na društvenim mrežama. No, za one koji se žele okušati u objavljivanju kvalitetnijih fotografija, tu je aplikacija Instasize, kojoj su ciljana publika upravo kreatori na Instagramu.

Iako je sučelje aplikacije vrlo jednostavno napravljeno, odmah na početku valja istaknuti da se u mnogim dijelovima ipak primijete reklame za kupnju Instasize premium paketa, koji i nije tako skup, no mi smatramo da je za većinu korisnika društvenih mreža ovaj osnovni sasvim dovoljan.

Prije samog početka uređivanja fotografije, potrebno je odabrati željeni format. Tu su tako ponuđene opcije za učitavanje fotografije s uređaja ili cloud pohrane te uređivanje direktno za Instagram priče ili izradu kolaža. Osnovnih filtra za uljepšavanje ima desetak, što će, vjerujemo, zadovoljiti većinu korisnika.

Screenshot: Instasize

Ako vam osnovni filtri ipak neće biti dovoljni, tu je i preko deset opcija za ručno uređivanje, pa je tako moguće postaviti svjetlinu, kontrast, oštrinu i još mnogo toga. Nudi se, naravno, i opcija za obrezivanje te rotaciju fotografija, kao i za dodavanje teksta u različitim fontovima.

Međutim, ono što Instasize uistinu čini idealnom aplikacijom za one koji objavljuju na društvenim mrežama, je činjenica da fotografiju automatski postavi u format za objavu. Drugim riječima, bilo da postavljate fotografiju na Instagram priču ili na vaš profil, uz Instasize nećete morati mijenjati veličinu niti se igrati oko obrezivanja.

Screenshot: Instasize

Okviri oko fotografije dostupni su u raznim bojama i s raznim uzorcima, pa izbora zasigurno neće nedostajati, a vaš profil nitko neće smatrati dosadnim.