Pretraga

[Aplikacija tjedna] Jeste li u riziku od spolne bolesti i sve o spolnom zdravlju saznajte na jednom mjestu

A- A+

Spolno zdravlje besplatna je aplikacija koja na zanimljiv i jednostavan način pruža sve potrebne informacije o odgovornom spolnom ponašanju. Tako se, primjerice, može pronaći kalkulator rizika od spolnih bolesti, kao i razni kvizovi znanja te informacije o spolno prenosivim bolestima.

Foto: Unsplash

Aplikacija Spolno Zdravlje dostupna je za preuzimanje već nekoliko godina, no mnogi i dalje ne znaju za nju. Riječ je, dakle, o aplikaciji koja korisnike na jednostavan i zanimljiv način informira o važnosti odgovornog spolnog ponašanja.

Sučelje aplikacija vizualno je primamljivo i vrlo jednostavno za koristiti. Korisnici na početnom zaslonu mogu izabrati razne opcije, a posebno je koristan interaktivni alat ‘Kalkulator rizika’, koji omogućuje procjenu rizika od zaraze spolno prenosivim bolestima na temelju životnog stila ili konkretnih situacija.

Tu su i razni kvizovi znanja, pomoću kojih korisnici na zabavan i interaktivan način mogu provjeriti svoje znanje o spolnom zdravlju. Ako se pak pokaže da niste toliko snalažljivi u toj tematici, uvijek možete provjeriti odjeljke ‘Spolno zdravlje’, ‘Spolno prenosive bolesti’ i ‘Kako se zašititi’, gdje ćete saznati sve što vam je potrebno.

Osim toga, tu je i svojevrsna tražilica zdravstvenih usluga, pomoću koje se mogu pronaći razna testiranja na spolne bolesti, informacije o savjetovanjima, liječničkim pregledima, tečajevima, ali i liječenju te doktorskoj pomoći.

spolno zdravlje

Screenshot: Spolno Zdravlje

Oni koji žele pratiti najnovija istraživanja i preporuke stručnjaka vezane uz spolno zdravlje, to mogu kroz odjeljak ‘Edukativni članci’. Ako pak sami imate neko pitanje na koje vam Google ne može dati odgovor, postoji i opcija ‘Pitaj stručnjaka’.

Na koncu, postoji i mogućnost postavljanja podsjetnika za testiranja na spolne bolesti. Valja istaknuti da je aplikaciju napravila Hrvatska udruga za protiv HIV-a i virusnog hepatitisa te Hrvatski zavod za javno zdravstvo.