Pretraga

Barbie bez šminke: Ken bi pobjegao glavom bez obzira

A- A+

Otkad se 1959.godine pojavila na tržištu, najpopularnija lutka Barbie slovi za proizvod napravljen prema idealnim ženskim proporcijama. Međutim jedan umjetnik zapitao se kako bi Barbie izgledala da se ujutro probudi u stvarnom životu. Zbog toga je dizajner Eddi Aguirre grafičkim oblikovanjem napravio stvarnu Barbie s podočnjacima, pjegicama, aparatićem i masnom kožom.

Na fotografskom servisu Imgur ovih dana je osvanula fotografija Barbie u jednom novom izdanju. Nenašminkana, masne kože, s podočnjacima i aparatićem za zube – tako bi izgledala stvarna Barbie u svom jutarnjem izdanju.
Grafički dizajner Eddi Aguirre odlučio se poigrati svojim vještinama i napraviti jednu potpuno novu Barbie.

Kad joj je odstranio prepoznatljivu šminku s lica i dodao neke svakodnevne detalje poput podočnjaka i aparatića za zube, najpoznatija lutka na svijetu odjednom nije izgledala tako zamamno. Preko društvenih mreža javili si su komentari mnogih koji su bili prilično podjeljeni.

Jedan dio komentatora je mišljenja kako su trebali vidjeti ovu lutku kad su bili djeca, jer bi onda prije shvatili da se ideali ženske ljepote pogrešno tumače kroz šminku i promoviranje ‘savršenog’ izgleda. Drugi dio pak smatra da Barbie sa svojim novim ‘lookom’ izgleda kao mamurna prostituka od koje bi Ken pobjegao glavom bez obzira, te da nitko ne bi kupio ovakvu lutku svojoj djeci.

Copy link
Powered by Social Snap