Pretraga

Stiže mobitel za ljubitelje Barbie: Proizvodit će ga tvrtka koja stoji iza Nokije

A- A+

Ljubitelji Barbie imaju se čemu veseliti. HMD Global, tvrtka koja proizvodi Nokijine mobitele i proizvođač igračaka Mattel, najavili su da će ovoga ljeta predstaviti Barbie Flip Phone. Iako nisu htjeli otkriti puno detalja, rekli su da će mobitel zapravo pomoći mladima da naprave svoj digitalni detoks.

Barbie i njen Flip Phone. Foto: HMD Global i Mattel

Ovoga tjedna izašla je vijest o neobičnom partnerstvu. Naime, HMD Global, tvrtka koja proizvodi mobitele pod brendom Nokia, udružila se s proizvođačem igračaka Matte mobitel,, l kako bi zajedničkim snagama napravili – Barbie Flip Phone.

Ne, neće biti riječ o klasičnoj sklopivoj Nokiji koju smo svi jednom u svojim životima imali, već će se raditi o uređaju koji će zapravo pomoći mladima u svojevrsnom digitalnom detoksu. To, doduše, ne znači da će Barbie Flip Phone biti ‘beskoristan’. I dalje će se moći koristiti za mobitel, samo će biti koristan onima koji žele smanjiti vrijeme koje provode skrolajući društvenim mrežama.

– Ovaj uređaj imat će klasični oblik i to je upravo dio privlačnosti za tu određenu publiku. Iznimno su digitalno obrazovani i žive svoje živote na internetu, ali su također jako zabrinuti zbog provođenja previše vremena na društvenim mrežama i svojim mobitelima. Oni si to i sami priznaju, navodi za Digital Trends Adam Ferguson, HMD-ov voditelj proizvoda i marketinga.

Izdvojeni članak

Pogledali smo Barbie: Ne, ovo nije film za djecu, već parodija na moderni svijet

Ferguson nije htio otkriti više detalja, ali je istaknuo da će mobitel sa softverske strane imati neke neviđene značajke, a inovativan će biti i sam sadržaj pakiranja. Boja će, kao što vjerojatno svi i pretpostavljaju, biti ružičasta te će imati i neke svjetlucave elemente zahvaljujući šljokicama. Budući da je riječ ipak o tvrtki koja stoji iza Nokije, mobitel će biti izrazito izdržljiv i neće se morati mijenjati svake godine.

Iako točan datum izlaska još nije poznat, poznato je da će Barbie Flip Phone stići na tržište ovo ljeto.