Pretraga

Budite kreativni: Evo na koje sve načine možete ukrasiti svoj adventski stol

A- A+

Došašće ili advent je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića koje započinje ove nedjelje paljenjem prve adventske svijeće. Ako su vam dosadili klasični i vrlo vjerojatno plastični vijenci koje imate na svojim stolovima, imamo nekoliko kreativnih rješenja za vas.

1. Prirodni aranžman uvjek je najbolja je opcija, a on ne mora biti izrađen isključivo od zelenila. Ukoliko imate prilike pribaviti komad drveta i nekoliko češera, jedini dodatni materijal koji će vam biti potreban uz to su svijeće, par starih božićnih ukrasa i ljepilo, a aranžirati ih možete po želji.

2. Lijep i efektivan božićni stol ne mora uopće biti kičast, a adventski aranžman može biti izrađen i od stvarčica koje već imate u svom domu. Primjer za to je i aranžman izrađen od starih staklenki, sol za kupanje (koja može biti i u boji), par svijeća i tacna. Za bolji božićni ugođaj, na vaš aranžman možete dodati pokoju grančicu zimzelenog drveta.

3. Stalak za torte i kuglofe možete odlično iskoristiti kao svijećnjak. Svijeće neka vam budu različitih veličina, a oko njih je dovoljno posložiti nekoliko božićnih ukrasa ili borovih grančica. Odličan aranžman ukoliko trebate nešto ‘u posljednji čas’.

4. Ako ste od onih koji svake godine žele drugu boju kuglica na boru, garantiramo da ste do sada već skupili veću kolekciju kuglica različitih veličina i boja. To ne mora nužno biti loše, jer ih možete aranžirati na više načina i dobiti vrlo kreativna adventska rješenja za vaš stol.

Za prvi aranžman dovoljno je nekoliko čaša na stalku, par kuglica, tacna i svijeće. Dovoljno je samo čaše okrenuti ‘naopako’ i kuglice staviti u čaše, a na stalak koji je sada s gornje strane postaviti svijeće.

Za drugi aranžman potrebna je veća staklena posuda s vodom u koju ćete staviti kuglice, a na površinu vode možete staviti plutajuće svijeće.