Pretraga

Calvin Klein razgnjevio tisuće žena: Pogledajte kako izgleda njihova plus-size djevojka

A- A+

Ideal ljepote koji nam nameću mediji i modna industrija nailazi na sve veći otpor ženske populacije. Ovog puta na udaru kritike se našla nova kampanja Calvin Kleina. Bijes je izazvao izbor Myle Dalbesio koju je modna kuća prezentirala kao plus size model.

press

Glavne vedete modne industrije nastavljaju nabijati komplekse mladim djevojkama prezentirajući nezdrav i iskrivljen model ljepote. Posljednju u nizu devijantnih kampanja plasirao je veliki Calvin Klein reklamirajući novu liniju donjeg rublja.
Oni su, naime, angažirali 27-godišnju Mylu Dalbesio kao plus size model.

Ova djevojka koja je godinama ‘flertovala’ s bulimiom i anoreksijom te ih na posljetku pobijedila nije najmršavija u struci, ali svakako nije ni ono što se naziva punijim djevojkama kakvom su je željeli prikazati.

Izdvojeni članak

Studentica drži instrukcije za sve one koji se zgražaju nad debelim ljudima

Narušen ideal ljepote

Naravno, ovakva manipulacija idealom ljepote odmah je razbjesnila borce protiv nametanja nerealnih ideala ljepote pa se tako oglasila i Lauren Tuck.

– Myla ne spada u kategoriju mršavica, ali definitivno ne kupuje odjeću na odjelu za punašnije. Trpanje u tu kategoriju mnogima je zbunjujuće, napisala je za Yahoo.
Oglasila se i djevojka oko koje se lome koplja. Myla Dalbesio tako je navela kako nije najkrupnija na tržištu, no kako definitivno jest jača od onih s kojima CK surađuje.

Ipak, to ne opravdava veliku modnu kompaniju za ovakav deplasiran potez, a bijes ženske populacije na Twitteru nije ublažilo ni njihovo pranje ruku odnosno činjenica da tvrde kako u kampanji nisu spomenuli da se radi o plus size modelu.

CK gasi vatru

– Linija Perfectly Fit stvorena je kako bismo se prilagodili različitim potrebama, a namjera je da ti da doznanja kako je nova linija otvorena za žene različitih tipova, za NY Times kazao je glasnogovornik CK-a pokušavajući iskontrolirati štetu.

Bilo kako bilo, Calvin Klein je ponovno otvorio pitanje koje drma modni svijet već puno desetljeće. Ideal koji sugerira da je lijepa žena samo ekstremno mršava i bez oblina frustrira i nesretnima čini stotine tisuća žena, djevojaka i što je najgore djevojčica koje potom nerijetko pribjegavaju ekstremnim dijetama. Gdje je kraj  iskrivljenoj percepciji o lijepom ženskom tijelu?