Pretraga

‘Di su pare’ konkurencija ministrici obrazovanja, europarlamentarki i pukovniku: Dite Ćaćino ušlo u završnicu izbora za Komunikatora godine

A- A+

Hrvatska udruga za odnose s javnošću dodjeljuje nagradu za Komunikatora godine i to osobi koja se tijekom prethodne godine posebno istaknula u komunikaciji s javnošću. Lani je ta nagrada otišla u ruke Hrvatske gorske službe spašavanja, a za ovu godinu poznata su već četiri od pet kandidata za nagradu. Osim ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, nominirana je europarlamentarka Biljana Borzan, pukovnik Davor Turković, a za titulu Komunikatora 2018. godine natječe se i Dite Ćaćino.

Dite Ćaćino|Foto: Hrvatska udruga za odnose s javnošću

Autori stranica Ćaća se vrača i Di su pare, u javnosti poznati pod imenom Dite Ćaćino, ulaze u završnicu izbora za Komunikatora 2018. godine, izvijestili su iz Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Njihov stil komunikacije i sadržaj koji komuniciraju razlikuje se od onog preostalih poznatih finalista, a kako poručuju iz HUOJ-a, Dite Ćaćino za prestižno se priznanje bori odličnim smislom za humor.

Izdvojeni članak

Rektor Damir Boras dobio Šipak godine

– Dite Ćaćino u završnicu izbora za Komunikatora godine uvrstili smo prije nego što im je stranica blokirana na Facebooku. U svakom se desetljeću istakne skupina autora koja kritički i satirički prati duh vremena, a čija komunikacija dopire do velikoga broja ljudi. U ime udruge komunikacijskih profesionalaca koji ne samo da trebaju znati obraćati se javnosti, nego jednako dobro i slušati njezin glas, prepoznali smo moć Diteta Ćaćinog. Skupina autora koja stoji iza tog imena, kratke satirične rečenice kombinira s fotografijama i video snimkama, a rezultat je mnogo više od zabave. Atraktivan vizualni sadržaj građane potiče na polemiku o politici, raznovrsnim društvenim temama, ali i zanimljivim aktualnim događajima. Ditetu Ćaćinom jasna je snaga društvenih mreža, a nakon blokade na Facebooku, svoj su kreativan komunikacijski projekt nastavili na Instagramu, riječi su Maje Gradišar Perotić, zamjenice predsjednika žirija.

HUOJ je porazgovarao s Dicom Ćaćinom koja poručuju kako im je drago što je žiri prepoznao njihov rad.

– Sve je krenulo spontano od neke zajebancije. Tako smo se zezali. To se zakotrljalo i nastalo je nešto ogromno što se zove Di su pare, kaže Dite Ćaćino.

Naravno, najviše ih je zanimalo hoće li od svega ovoga biti para, a upitani o razvoju svoje komunikacije, kažu:

– Najvažnije je da te maknu s Fejsa, onda kreću nominacije, nagrade…, a možda bude i koja para, nadaju se Dica Ćaćina.

Što su još imali za kazati, najbolje da sami pogledate u videu koji slijedi.