Pretraga

Dočekajte kraj nastavne godine na festivalu koji traje dva dana: Pogledajte tko će sve nastupati

A- A+

Službeni kraj nastavne godine 2023./20224. je 21. lipnja, a Galoop festival u Đakovu održava se vikend prije. Idealna je to prilika za sve koji žele uroniti u ljeto nešto ranije, ali i završiti s nastavom prije nego je ona i službeno gotova. Ionako u zadnjem tjednu škole najviše posla imaju oni koji odgovaraju za veću zaključnu ocjenu ili oni koji ispravljaju jedinice, a oni kojima su ocjene već praktički zaključene mogu uživati u dvodnevnom festivalu uz tri koncerta po danu, umjetničke performanse i radionice.

Galoop festival 2023. | Foto: Marko Beljan

Zagrijavanje za početak ljeta i kraj nastave ove godine u Đakovu počinje 14. lipnja. Radi se o dvodnevnom Galoop festivalu koji se održava u parku i to već treću godinu za redom. Tako će svi oni kojima je ove školske godine već sada dosta, moći uroniti u ljetne festivale tjedan prije nego što je i službeni kraj nastave. Uostalom, tada najviše posla zapravo imaju oni koji ispravljaju jedinice ili odgovaraju za veću ocjenu, stoga zašto se ostali kojima su ocjene već praktički zaključene, ne bi malo ranije opustili.

– Treće izdanje Galoop festivala održava se 14. i 15. lipnja u Strossmayerovom parku. Nakon dva sjajna festivala koja su u park dovela po tisuću ljudi dnevno, u trećoj godini u sklopu večernjeg programa ponovno dovodimo glazbene velikane i predstavljamo nove lokalne nade, a i ove godine organiziramo zanimljive umjetničke performanse i radionice u sklopu dnevnog programa, poručili su organizatori.

Organizatori su M.art – obrt za usluge u kulturi i obrazovanju, Los Angeles Agency i Udruga za promicanje urbane kulture A.R.L.A., a pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova. Kroz dva dana na pozornici će nastupiti šestero izvođača. Prvog dana, u petak 14. lipnja nastupaju Brkovi, Svršeni marginalci i Debeli predcjenik, a drugog dana u subotu 15. lipnja Goran Bare i Majke, Letu štuke i M.O.R.T.

Ulaznice za festival su već u prodaji, a za oba dana ulaznice će do 15. travnja koštati 24 eura, nakon toga će biti 28 eura, a na dan festivala 30 eura. Za dnevnu ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 14 eura do 15. travnja, nakon tog datuma 16 eura, dok će na dan događaja za pojedinačnu ulaznicu trebati izdvojiti 20 eura. Ulaznice su dostupne na prodajnim mjestima Eventima i na njihovoj web stranici, a u Đakovu u caffe barovima Jazz i Fontana i prostoru M.art u ulici Bana Jelačića 69.