Pretraga

Dokumentarac o Cobainu sadržavat će njegove dosad neobjavljene pjesme

A- A+

Fanove nikad prežaljenog Kurta Cobaina ili grupe Nirvana iznimno će se razveseliti početak svibnja kada će svjetlo dana ugledati HBO-ov dokumentarac o legendarnom pjevaču i gitaristu. Naime, ‘Montage Of Heck’ obilovat će neobjavljenim Kurtovim pjesmama, ali i dosad neviđenim video snimkama.

O legendarnom pjevaču i gitaristu Kurtu Cobainu iz sastava Nirvana 4. svibnja izlazi HBO-ov dokumentarac pod nazivom ‘Montage Of Heck‘. Ono što će posebno razveseliti fanove jest sadržaj kojim će dokumentarac obilovati, odnosno prethodno neobjavljenim pjesmama, prenosi Uncut.

Izdvojeni članak

Foto: Beba s Nirvaninog albuma sada 22-godišnji student

HBO je u priopćenju najavio da će među dokumentarcima koje će ove godine prikazivati, biti i prva službena biografska priča o pokojnom frontmenu Nirvane ‘Montage Of Heck’, a posebno su naglasili da će biografski dokumentarac sadržavati prethodno neobjavljeni audio materijal.

Redatelj dokumentarca Brett Morgen, uz dopuštenje Cobainove obitelji, uspio je pristupiti Cobainovim arhivama, gdje se nalaze dosad  neviđene kućne video snimke, audio snimke, umjetničke projekte, dnevnike, fotografije, demo snimke, osobnu arhivu i pjesmarice.

Izvršna producentica dokumentarnog filma bit će Cobainova kći Frances Bean Cobain, a film će sadržavati desetak Nirvaninih pjesama i izvedbi.

‘Montage Of Heck’ dobio je ime po jednoj od Cobainovih privatnih kompilacija koje su prošle godine kružile internetom. Na njoj su se našle njegove omiljene pjesme The Beatlesa, Iron Maidena, The Monkeesa, Black Sabbatha, The Jackson Five i mnogih drugih.