Pretraga

Donosimo vam top 10 najboljih muzeja u Hrvatskoj prema TripAdvisoru

A- A+

Najveća svjetska web stranica za putnike na koju godišnje preko 385 milijuna korisnika objavi svoja mišljenja o mjestima, restoranima, hotelima, plažama i ove je godine prema recenzijama svjetskih putnika objavila popis najboljih. Među brojnim kategorijama koje su sastavljene, za vas smo izdvojili top 10 najboljih muzeja u Hrvatskoj. 

Ako zanemarimo činjenicu ponekih lažnih recenzija, ocjene na TripAdvisoru dolaze isključivo od osoba koji su mjesta doista i posjetili. Premda bi mnogi pomislili kako su svoja mjesta na popisu deste najboljih zauzeli neki veći i poznatiji muzeji u Hrvatskoj, prvo mjesto zauzela je jedna dubrovačka galerija fotografija. 

1. ‘Muzej prekinutih veza’. Zagrebački muzej oduševio je putnike diljem svijeta, a kao dodatne simaptije zaradio je i zbog činjenice da su sve ljubavne priče u muzeju prevedene na strani jezik. 

Foto: TripAdvisor, fotografije turista

2. Na popisu najboljih muzeja našla se i galerija fotografija ‘War Photo Limited’.

– Zaista vrijedno za pogledati. Fotograf je napravio odličan posao i do detalja dočarao ratnu situaciju u Hrvatskoj. Sjajno, stoji u jednoj od recenzija najboljeg muzeja u Hrvatskoj prema TripAdvisoru. 

Foto: TripAdvisor, fotografije turista

3. Muzej Domovinskog rata u Dubrovniku. Još se jedan dubrovački muzej našao među deset najboljih. 

– Ako želite naučiti više o Hrvatskoj povijeti, ovaj je Muzej idealno mjesto za to, stoji u jednoj od recenzija. 

Foto: TripAdvisor, fotografije turista

4. Hrvatski muzej naivne umjetnosti Zagreb. Prema ocjenama, ovaj je zagrebački muzej također bio jedan od omiljenih u 2016. godini. Putnici muzej opisuju kao intimno mjesto prepuno umjetnosti koje svakako treba posjetiti u Hrvatskoj.

Foto: TripAdvisor, fotografije turista

5. Galerija ‘Ivana Meštrovića’ u Splitu. Galerija u kojoj su mnogi putnici naučili mnogo o kako nazivaju, fascinatnom liku i djelu velikog kipara Ivana Meštrovića.

Foto: TripAdvisor, fotografije turista

6. Muzej krapinskih neandertalaca. Iako ovaj muzej nije u središtu turističkih gradova, našao je svoje mjesto na listi najboljih. 

– Muzej je fascinantan i interaktivan. Svi, a najviše djeca i studenti bit će oduševljeni tamo, stoji u komentarima. 

7. Arheološki muzej u Zadru. Brojni korisnici TripAdvisora ovaj muzej stavljaju među svoje najdraže, a u manje od dva sata kako istuču, možete naučiti mnogo o povijesti i arheologiji. 

Foto: TripAdvisor, fotografije turista

8. Muzej grada Zagreba. Muzej koji je osnovan 1907. godine također je na popisu najboljih muzeja u Hrvatskoj. Kako stoji u recenzijama, ovaj muzej vrijedno je posjetiti ako želite naučiti nešto o divnome glavnom gradu Hrvatske. 

Foto: TripAdvisor, fotografije turista

9. Arheološki muzej i park u Zagrebu. Nekima je ovo najbolji muzej u kojemu su bili, a tome ide u prilog i činjenica kako navode u recenzijama bogati postav unutar i van muzeja. 

Foto: TripAdvisor, fotografije turista

10. Muzej Mimara. Popularni muzej u središtu Zagreba također na popisu. Mnoštvo likovnih radova raporostranjeni na velebne katove muzeja oduševili su turiste. 

Foto: TripAdvisor, fotografije turista