Pretraga

Dosta vam je božićnih filmova? Našli smo par super epizoda serija koje se odvijaju na Božić

A- A+

S obzirom na to da odbrojavamo sitno do zimskih praznika, blagdanska atmosfera je svugdje oko nas. Iako nema adventa na kakav smo inače naviknuli, i dalje su tu lampice na svakom koraku, božićne reklame, kupovina poklona i kićenje bora. I naravno, božićni filmovi.

Foto: Victoria Heath; Unsplash

Filmovi su super stvar kada nemate dovoljno vremena za posvetiti se serijama, no sada imamo i više no dovoljno vremena. Dobro, možda ne baš u trenutku (ispiti, seminari, kolokviji…), ali praznici koji nam slijede će biti baš praznici – spavanje, gledanje serija, druženje s obitelji. Ukratko, čeka nas pravi odmor.

S obzirom na to da odbrojavamo sitno do zimskih praznika, blagdanska atmosfera je svugdje oko nas. Iako nema adventa na kakav smo inače naviknuli, i dalje su tu lampice na svakom koraku,božićne reklame, kupovina poklona i kićenje bora.

Kako bi što lakše podnijeli ono što se ipak promijenilo, pomaže kad se okrenemo stvarima koje su nam već dobro poznate. U to, između ostalog, spadaju i razno razne serije. Za razliku od filmova, koji jesu božićni ili nisu, skoro pa svaka serija ima božićnu epizodu po sezoni. Izdvojili smo nekolicinu najboljih, koje se zaista isplati (ponovno) pogledati i ove praznike.

Izdvojeni članak
netflix

Novi projekt tvorca serije Black Mirror: Snima se mockumentary o 2020. godini

The Office – A Benihana Christmas

Ako nekim slučajem još uvijek niste pogledali The Office, sada napokon imate priliku za napraviti ono što ste davno trebali. Ako ste pak upoznati s ovom pričom, znate da postoji nekoliko božićnih epizoda i da su sve odlične, baš kao što je i cijela serija odlična.

Izdvojili smo ovu iz treće sezone zato što, baš kao i većina serija, jedna od boljih sezona je bila ova. U ovoj epizodi se dogodi dosta toga, no da ne otkrijemo baš sve – dođe do okršaja između dvije struje u uredu, odnosno dva božićna partija. Ova scena će vas sasvim sigurno dovoljno zainteresirati da pogledate cijelu epizodu.

https://youtu.be/fZlak_aj7Yw

Prijatelji – The One With The Holiday Armadillo

Prijatelji u svakoj sezoni imaju nekoliko epizoda posvećenih blagdanima, pa su tako epizode o Danu Zahvalnosti vrlo kvalitetne, a nisu daleko niti one božićne. Zaista je teško izdvojiti jednu epizodu kao najbolju, pa vam toplo preporučujemo da ih ipak pogledate sve.

Izdvojili smo ovu, zato što čak i da niste pogledali cijelu seriju od početka do kraja nekoliko puta, sasvim sigurno ste naletjeli na ove scene. Naime, riječ je o epizodi u kojoj Ross provodi Božić sa svojim sinom te ga pokušava upoznati s vlastitom kulturom. Nećemo previše o tome što se dalje događa, ali sve vam je jasno u sljedećem videu.

Black Mirror – White Christmas

Živimo u godini koja više liči na neki scenarij ove distopijske serije, nego na nešto što se zaista može dogoditi. No, tu smo gdje jesmo. Možda nije najpametnije gledati neke strašne scenarije kada pokušavamo pobjeći od onoga koji trenutno živimo, ali riječ je o tako dobroj epizodi, da bi bila šteta ne pogledati ju.

Ovo je odličan prijedlog, pogotovo za one koji nisu nikad gledali ovu seriju – svaka epizoda je zasebno koncipirana, pa nema radnje koja se nastavlja kroz sezonu (barem ne očite). I zato možete u potpunosti uživati u ovoj horor božićnoj priči, gdje se priča svodi na razgovor dvoje ljudi na Božić, u nekom dalekom, snijegom prekrivenom mjestu.