Pretraga

Ne idu svi studenti doma za blagdane: Pogledajte kako rade menze u četiri najveća grada

A- A+

Blagdani su vrijeme kada se većina studenata vraća doma, ali ima i onih koji će ipak ostati u svojim domovimam ili stanovima u gradu gdje studiraju. Budući da su i takvim studentima potrebni obroci, provjerili smo kako menze rade ovih blagdana u četiri najveća grada, Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

ručak menza

Ručak u menzi | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Ako ostajete u gradu u kojem studirate za vrijeme blagdana, važno je znati kako rade menze kako ne biste ostali gladni za nadolazeći Božić. U nastavku pogledajte kakva je situacija s radnim vremenom menzi u četiri naša najveća sveučilišna grada – Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

Zagreb

Studentski centar u Zagrebu objavio je na svom Facebooku obavijest o radnom vremenu njihovih menzi za vrijeme blagdana. Od 23. do 30. prosinca 2023. godine dežurna menza za studente bit će ona u SD-u ‘Stjepan Radić’, dok će od 2. do 8. siječnja 2024. godine tu ulogu preuzeti menza u SD ‘Cvjetno naselje’. Od 8. siječnja sljedeće godine, svi će restorani raditi po uobičajenom radnom vremenu.

– Restorani SC-a Zagreb neće raditi: 24., 25., 26. te 31.12 2023. godine i 1.1.2024. godine, napominju iz SC-a Zagreb.

Osijek

U Osijeku su sve menze za Božić, Štefanje i Novu Godinu zatvorene. Na staru godinu, odnosno 31. prosinca, od 11:30 do 14 sati radi Restoran Kampus koji također ima otvorena vrata 6. siječnja u istom tom terminu. Sve menze i kantine, osim onih na Matematici, Ekonomskom i Filozofskom fakultetu, rade normalno u ostalim danima.

 

Rijeka

U razdoblju od 23. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. godine, u Rijeci će od 12:00 do 19:00 raditi Restoran Kampus. Osim toga, studenti će svakog dana osim subote moći u istom vremenskom razdoblju posjetiti i Restoran MINI.

Split

Prema objavi SC-a Split na Facebooku, može se zaključiti da će menze ostati zatvorene od 23. prosinca 2023. godine do 2. siječnja 2024. godine. Tada se, naime, otvaraju Restoran FGAG, Restoran Medicina i Restoran Hostel. Svi drugi restoranu otvaraju se 8. siječnja, što znači da će se tamošnji studenti morati snaći za prehranu na neke druge načine.