Pretraga

Drame na sveučilišnim sportskim borilištima: Kineziološki fakultet izletio s rukometnog, a TVZ s futsal prvenstva

A- A+

Premda na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, studenti redovno prakticiraju sportske aktivnosti pa se pred njih uvijek visoko postavljaju ljestvice očekivanja na sveučilišnim natjecanjima, oni ih ne uspiju uvijek opravdati. Tako je ovaj tjedan odjeknulo ispadanje Kineziologa od Hrvatskog vojnog učilišta u četvrtfinalu Sveučilišne rukometne lige.

izvor: Unisport ZG

Premda su do tog susreta studenti Kineziološkog fakulteta primili svega 40 golova, u spomenutoj rundi knock-out faze, nisu uspjeli ostvariti pobjedu.

U tri završne minute ‘Vojnici’ pokazali više koncentracije

Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja, kada su u svega tri minute rukometaši HVU, postigli isto toliko golova, kapituliravši pri tome samo jednom, što je dovelo do zaključnih 25-22.

U redovima pobjedničke momčadi posebno se istaknuo Ivan Plazibat s deset postignutih golova.

Uz HVU, koji se ovim prolazom svakako nametnuo za jednog od favorita natjecanja, među četiri najbolje rukometne momčadi na Sveučilištu su se plasirali i FER, PMF te VERN.

Završila skupna faza i na futsalu: Najveća iznenađenja ispadanje TVZ-a i prvo mjesto Hrvatskih studija

Izdvojeni članak

[VIDEO] I sveučilišno prvenstvo u Zagrebu ima svoga Leticu: Vratar oduševio pogotkom sa svoga gola

U najpopularnijem sportskom natjecanju na Sveučilištu, završena je grupna faza, pomalo neočekivanim ispadanjem TVZ-a.

U zadnjem kolu skupine A bilo je puno nepoznanica, a posrtanje TVZ-a od dinamične ekipe Agronomije, iskoristio je FKIT, koji je pobjedom nad Stomatološkim fakultetom u zadnjem kolu, ulovio posljednju kartu za play off.

Pomalo neočekivano, s obzirom na prethodne sezone, čini se i prvo mjesto Hrvatskih studija u skupini B.

Ova ekipa je suvereno protutnjala kroz grupnu fazu, uz samo jedan neriješen rezultat te osam pobjeda. Dovoljno je reći da im u leđa gledaju Ekonomija i Promet, odnosno dvije ekipe s velikim futsal pedigreom.

Od ostalih neizvjesnosti i/ili neočkivanih scenarija, svakako valja i ovdje istaknuti KiF, koji se na gol razliku, kao četvrti provukao u drugu fazu natjecanja. Međutim, ono što im svakako ne može biti utjeha je činjenica da odmah u osmini finala idu na uvjerljivi FER, koji je i ove godine jedan od top 3 favorita za titulu.

Pogledajte sve parove osmine finala, koja će se igrati 14. travnja. Prije toga još naglasimo da se vikend prije toga, preciznije 7. travnja odigrava finale Sveučilišnog futsal kupa u kojem se sastaju Ekonomski fakultet i FER. Utakmica počinje u 20 sati u Martinovci.

Parovi osmine finale Sveučilišne futsal lige:

Bernays – FFZG

VERN – FPZ

VEF – EFZG

FKIT – HS

FER – KiF

FSB – RGNF

PMF – GF

GRAF – EFF

U potonjoj fotogaleriji možete pogledati konačni poredak ekipa u svim skupinama, nakon što je odigrana grupna faza natjecanja.