Pretraga

Druga prilika Lane de Rey

A- A+

Nakon što je osvojila svijet pjesmom “Video Games”, svakom novom objavom Lana de Rey zauzima vrh svjetskih top ljestvica. Ista se stvar dogodila i sa zadnjom objavom “Blue Jeans”. Uz ovakvu popularnost i broj obožavatelja jasno je zašto joj se trebala pružiti druga prilika.

Lana de Rey, pravim imenom Elizabeth WoolridgeGrant,  2010. godine izdala je svoj prvi album “Lana de Rey A.K.A. LizzyGrant” koji je povučen s iTunesa nakon samo dva mjeseca. Lanu to nije zaustavilo u ostvarenju njenih snova. Već sljedeće godine singlom “Video Games” postaje planetarno poznata, a nakon četiri objavljene pjesme ne postoji osoba koja nije čula za nju. Novi album “Born to Die” joj je donio , osim velikog broja obožavatelji, mnogo kritičnih korisnika interneta koji smatraju da ga je sama platila i da je izdavanje i povlačenje prvog album bila samo lukava taktika.

Možda je to istina ili su to samo zlobni komentari zbog Laninon dobrostojećeg statusa. Bilo kako bilo, uzdrmala je glazbenu scenu i podigla popularnost balada na višu razinu. Što pokazuje i činjenica da je singl “Blue Jeans” u dva tjedna dosegao 3 milijuna pogleda na YouTubeu.