Pretraga

‘Duck face’ izašao iz mode: Ovo se sada ‘fura’ na fotografijama

A- A+

Ako želite izgledati poput svojih idola dok vas fotografiraju, klonite se ‘duck facea’. ‘In’ je po novom – fish gape, odnosno ‘riblji zijev’. Naime, kada zvijezde kroče na crveni tepih, svaka poza ili izraz lica koji zauzmu uvježbana je do savršenstva. Ali, kao i sve ostalo, poze i izrazi lica također ulaze i izlaze iz mode pa tako donedavno nezaobilazni ‘duck face’ u kojem napućene usne naglašavaju seksipil i glamur više nisu trendi.

Foto: Instagram

Posljednjih godina veoma popularan izraz lica prilikom fotografiranja, a koji je trebao naglasiti ženski seksipil bio je ‘duck face’. Iako je po nekim izvorima bio popularan i tijekom sredine 2000.-ih, smatra se da je globalno širenje ovakvog izraza lica prilikom fotografiranja uzrokovala Kim Kardashian.

Izdvojeni članak

Novi trend selfija izgurao ‘duck face’ sa scene

No izgleda da se još donedavno trendi ‘duck face’ pomiče sa scene te prepušta mjesto ribljem zijevu, piše Daily Mail.

Naime, kao što i pretpostavljate kada slavne pjevačice i glumice kroče na crveni tepih, svaka poza koju zauzmu ili izraz lica što ga namjeste, uvježbani su do savršenstva. No sada više ne puće usne naglašavajući time svoj seksipil nego poziraju s ‘fish gapeom’. To je izraz lica koji podrazumijeva lagano uvučene obraze, poluotvorene usne i opuštenu bradu, a po mišljenju znalaca izraz lica čine suptilnijim.

Za razliku od duck facea, riblji zijev su lansirale Miley Cyrus, Keira Knightley, Jennifer Lopez, Nicki Minay, Victoria Beckham, a ubrzo su se tako počele namještati i mnoge druge zvijezde, kao i njihovi sljedbenici i fanovi.

– S obzirom na to da živimo u vremenu društvenih mreža, na kojima su osobito popularni ‘selfieji’, za očekivati je da se novi trend proširi i među njihovim korisnicima, smatraju psiholozi.