Pretraga

Dva recepta za sladoled od Nutelle i još jednog sastojka

A- A+

Iako se tako trenutno ne čini, dolazi nam ljeto, a s njime i topliji dani. Mi imamo odličnu ideju kako se u vrućim ljetnim danima rashladiti na najslađi način: sladoledom od svima nam omiljenog čokoladnog namaza – Nutelle. Donosimo vam čak dva recepta za takve sladolede. U slast!

Sladoled od Nutelle/izvor: Kneadataste.com

Kada je 1963. godine Michele Ferrero odlučio usavršiti Ferrerov čokoladni namaz Supercremu imao je namjeru proizvod proširiti Europom, ali sigurno nije sanjao kako će isti postati vjerojatno najpoznatiji čokoladni namaz u svijetu. On je Ferrerovom već postojećem proizvodu odlučio dodati lješnjak, tipični proizvod pokrajine Pijemont odakle obitelj Ferrero potječe.

Prva Nutella iz njihove tvornice u Albi, izašla je 20. travnja 1964. Proizvod je obitelji donio odličan uspjeh i ostao vrlo popularan sve do danas, a njegov logo nepromijenjen svih pet desetljeća postojanja. Nutella je postala društveni i kulturološki fenomen, a o njemu su napisane mnoge knjige te je važan predmet i u filmu Bianca.

Osim kao namaz, može se jesti i na razne druge načine, često je sastojak pekarskih proizvoda, a mi smo vam odlučili pokazati kako od samo Nutelle i mlijeka ili Nutelle i banane možete napraviti garantirano jedan od najukusnijih sladoleda koje ste kušali. Evo kako ćete zadiviti obitelj i prijatelje.

Sladoled od Nutelle i banane

Za ovaj sladoled bit će vam potrebne dvije velike i zrele banane (odlično je ako imate banane kojma već polako prolazi ‘rok trajanja’), pola šalice Nutelle i mrvica soli.
Možda sol zvuči neobično, ali slastičarska je tajna da u kolače, kreme i ostale slastice s čokoladom dodaju mrvicu soli, jer sol naglašava okus čokolade.

Postupak pripreme vrlo je jednostavan: banane usitnite mikserom ili vilicom u kašicu, dodajte Nutellu i par mrvica soli te dobro izmiješajte. Kada su sastojci sjedinjeni, ulijte ih u kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač, 4-5 sati ili preko noći. Štapići se mogu čuvati do dva tjedna.

Sladoled od Nutelle i mlijeka

Samo šalica Nutelle i dvije šalice punomasnog mlijeka bit će vam potrebne za pripremu ovog sladoleda . Veličina šalice ovisit će o količini smjese koju želite dobiti, ali je bitno da šalicu iste veličine koristite za mjerenje mlijeka i mjerenje Nutelle.

Ove sastojke dobro izmiješajte, ulijte u kalupe i ledite najmanje 4 sata.

Dodatni savjet: Ukoliko nemate kalupe za sladoled na štapiću, zalediti ga možete u običnim plastičnim čašama. Nakon što smjesu ulijete u čaše, stavite ju u zamrzivač na 30-45 minuta. Tada će smjesa već biti dovoljno čvrsta da u nju ‘ubodete’ štapić. Kada sladoled vadite iz kalupa, kalup na desetak sekundi umočite u toplu vodu, tako ćete lakše izvaditi sladoled.

Dva recepta za sladoled od Nutelle i još jednog sastojka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap