Pretraga

Užinu za veliki odmor u ponedjeljak pripremate sami: Imamo tri baš jednostavna recepta

A- A+

Diljem svijeta, u preko 150 zemalja u ponedjeljak se obilježava Svjetski dan hrane. Obično se baš na taj dan u mnogim školama obilježava i Dan kruha, a mi vas potičemo da si obrok za veliki odmor za taj dan pripremite sami. Donosimo ideje za tri vrlo jednostavna i brza recepta.

slani muffini_pizza štapići_lisnato s jabukama

Slani muffini, pizza štapići i lisnato s jabukom brza su užina koju lako možete pripremiti | foto: srednja.hr

Najbolji obrok gotovo je uvijek onaj koji pripremimo sami kod kuće jer tako najbolje znamo što se nalazi u jelu kojeg konzumiramo i imamo kontrolu nad korištenim namirnicama. Budući da je u ponedjeljak Svjetski dan hrane i Dan kruha, potičemo vas da si užinu za veliki odmor pripremite kod kuće. Ovi recepti su brzi i jednostavni, a užina ostaje ukusna i dan kasnije.

Slani muffini sa šunkom i sirom

Za smjesu za slane muffine potrebno je prvo umutiti dva jaja, zatim im dodati 100 ml jogurta i 80 ml ulja. Nakon toga u smjesu dodajte šalicu brašna (od 200 ml), žličicu soli te pola praška za pecivo. Sve dobro promiješajte dok smjesa ne postane glatka pa dodajte 80 grama ribanog sira i 80 grama nasjeckane šunke te dva do tri nasjeckana krastavčića. Smjesu rasporedite u tepsiju ili silikonske kalupe za muffine te pecite na 180°C oko 30 minuta.

Pizza štapići

Ako planirate pripremiti pizza štapiće, potrebno vam je lisnato tijesto koje ćete premazati kečapom, posuti s malo origana te staviti na to kriške šunke i naribani sir. Tijesto zatim preklopite i narežite na trakice koje ćete ‘zafrkati’ u spiralu, premazati jajetom i peći na 200 stupnjeva oko 15 min ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Izdvojeni članak

Ne bacajte hranu od jučerašnjeg ručka: Isprobajte ove recepte

Lisnato s jabukom i medom

Možda vam se radije za užinu jede nešto slatko pa tu predlažemo lisnato s jabukom i medom. Lisnato tijesto za početak narežite na kvadratiće. Potom je potrebno na papir za pečenje staviti med pa na to jabuke koje smo prethodno začinili s malo cimeta. Na kraju jabuke preklopite jednim kvadratićem tijesta i stisnite malo po rubovima. Tijesto premažite jajetom i pecite na 200 stupnjeva oko 15 min ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Detaljne upute za pripremu svih triju užina možete vidjeti u našem videu ispod: