Pretraga

Evo koji oblik sunčanih naočala će najbolje odgovarati vašem licu

A- A+

Sunčane naočale jedan su od važnijih modnih detalja koji je ujedno i praktičan. Pri kupovini uvijek gledamo izgleda li određeni model naočala dobro na našem licu.

pixabay.com

Okrugla lica koja su uža u bradi i licu, a šira oko jagodičnih kostiju te im linija ustvari podsjeća na liniju kruga dobra su za naočale većih dimenzija s ravnim linijama. Male naočale ovo bi lice moglo učiniti još širim.

Što se okvira tiče, najbolje bi bilo da je pravokutan, to jest da su linije ravne te se sijeku pod kutevima.

asos.com

Ovalno lice je ono kojem pristaju gotovo svi modeli naočala, pa oni s ovim oblikom lica u potrazi za savršenim modnim dodatkom neće imati puno problema.

asos.com

Četvrtasta lica imaju naglašenu čeljust, široko čelo i obraze. Da bi se linije lica “smekšale”, preporuča se da okviri naočala budu okrugli ili ovalni, kao kontrast linijama lica.

asos.com

Srcolika lica podsjećaju na obrnuti trokut. To znači da je čelo šire čelo, a brada špicasta. Zato pozornost ne treba usmjeravati na čelo. Najbolje za ovo lice bile bi manje naočale koje nemaju velike okvire te se prepoučuju svjetlije boje. Na ovom licu dobro izgledaju i naočale s izduženim donjim dijelom (pilotske).

asos.com

Duguljasto lice je izduženo, usko, s naglašenim jagodičnim kostima. Cilj je naočalama vizualno skratiti lice. Trebalo bi izbjegavati manje naočale, a okviri bi trebali ići više u dubinu nego u širinu.

asos.com

Dijamantni oblik lica je najrjeđi. Karakteristike su malo čelo, visoke i naglašene jagodice te uske oči i uska čeljust. Trebali biste birati okvire koje imaju izraženu liniju obrva, naočale bez okvira, ovalne ili mačkaste okvire. Naočale ne bi trebale biti šire od vaše jagodične kosti.

asos.com