Pretraga

Fotogalerija: Najbizarnije haljine

A- A+

Neki se brinu o tome da kupuju najpopularnije marke i da budu u toku sa zadnjim krikom mode. Na drugoj strani stoje oni koji žele biti unikatni te sami smišljaju i izrađuju svoje odjevne predmete. Među haljinama našle su se one napravljene od čajnih vrečica, filtera od kave ili pak povrća.

Mlada djevojka iz Kuala Lampura izradila je haljinu od 4000 čajnih vrečica te je za taj projekt zaradila je nagradu Green Awards. Kreativni odjevni predmet došao je i iz Bostona gdje je Ryan Novelline izradio haljinu od stranica dječjih knjiga.

Ukoliko želite biti jedinstveni na maturalnoj večeri možete se povesti za primjerima Kare Koskowich, Aimee Kick ili Kerrin Frey. Njihove maturalne haljine su bile izrađene od starih domaćih zadaća, filtera za kavu i omota od bonbona.

U konkurenciji za titulu najbizarnije haljine su engleska dizajnerica Thelma Madine i mlada korejka Sung Yeonju. U suradnji s frizerskim salonom Voodou, Madine je izradila vjenčanicu od 250 metara kose. S druge strane Yeonju stvara jestivu modu – njene haljine nastaju od povrća. Tako se u njenoj kolekciji mogu naći haljine od patlidžana, rotkvice i mladog luka.

Margarita Mileva stvorila je haljinu od elastičnih gumica, Susane Stockwell predstavlja haljine od novčanica i zemljopisnih mapa, a Yuliya Kyrpo izradila je haljinu od 1000 starih novina.