Pretraga

Grad Zagreb će preimenovati Tehnički muzej u Muzej Nikole Tesle

A- A+

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu kulture dobio je potporu ministrice Andree Zalatar Violić oko preimenovanja Tehničkog muzeja u Muzej Nikole Tesle. Na održanom sastanku Bandić je uputio i ministricu kulture o detaljima zabrane zapošljavanja preko studentskih i autorskih ugovora. Također je dogovorio obnovu i proširenje kulturoloških sadržaja u metropoli.

www.facebook.com

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je jučerašnji sastanak s ministricom kulture Andreom Zlatar Violić iskoristio za upoznavanje sa zabranom zapošljavanja radnika preko studentskih te autorskih ugovora, ali i dogovorio niz vežnih projekata.

Muzej Nikola Tesla u Beogradu od 1929.

Glavni grad susjedne Srbije ima Muzej Nikole Tesle još od 1929. godine izrađen po projektu znamenitog srpskog arhitekta Dragiše Brašovana. Radi se o jedinom muzeju koji čuva originalnu i osobnu ostavštinu najevćeg znanstvenika s naših područja.

Tehnički muzej će postati Teslin muzej

Svakako jedan od najznačajnijih dogovora zagrebačkog gradonačelnika i ministrice Zlata Violić je taj što je Ministarstvo kulture dalo Bandiću potporu za preimenovanje Tehničkog muzeja u Muzej Nikole Tesle.

Naš najpoznatiji znanstvenik od 2006. godine u spomenutom muzeju ima svoj odjel – potpunosti obnovljeni Demonstracijski kabinet Nikole Tesle, no uskoro će cijela institucija nositi Teslino ime.

Dogovorena suradnja na novim projektima

Bandić je dogovorio suradnju s resornim ministarstvom u obnovi prostora poput Gredelja, Paromlina i Gorice kao i izradi projekata za objedinjavanje svih razina baletnog obrazovanja, Muzeja glazbe, Vojnog muzeja u suradnji s MORH-om, proširenju ponude Muzeja Mimara s doniranim zbirkama umjetnika i umjetnica te osnivanju Muzeja osjeta u tunelu ispod Griča.

Zbog što brže racionalizacije poslovanja, postoji vjerojatnost da će se dijelovi poslovanja kulturnih institucija u gradu Zagrebu objedinjavati.