Grad Zagreb će preimenovati Tehnički muzej u Muzej Nikole Tesle

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu kulture dobio je potporu ministrice Andree Zalatar Violić oko preimenovanja Tehničkog muzeja u Muzej Nikole Tesle. Na održanom sastanku Bandić je uputio i ministricu kulture o detaljima zabrane zapošljavanja preko studentskih i autorskih ugovora. Također je dogovorio obnovu i proširenje kulturoloških sadržaja u metropoli.

www.facebook.com

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je jučerašnji sastanak s ministricom kulture Andreom Zlatar Violić iskoristio za upoznavanje sa zabranom zapošljavanja radnika preko studentskih te autorskih ugovora, ali i dogovorio niz vežnih projekata.

Tehnički muzej će postati Teslin muzej

Svakako jedan od najznačajnijih dogovora zagrebačkog gradonačelnika i ministrice Zlata Violić je taj što je Ministarstvo kulture dalo Bandiću potporu za preimenovanje Tehničkog muzeja u Muzej Nikole Tesle.

Naš najpoznatiji znanstvenik od 2006. godine u spomenutom muzeju ima svoj odjel – potpunosti obnovljeni Demonstracijski kabinet Nikole Tesle, no uskoro će cijela institucija nositi Teslino ime.

Dogovorena suradnja na novim projektima

Bandić je dogovorio suradnju s resornim ministarstvom u obnovi prostora poput Gredelja, Paromlina i Gorice kao i izradi projekata za objedinjavanje svih razina baletnog obrazovanja, Muzeja glazbe, Vojnog muzeja u suradnji s MORH-om, proširenju ponude Muzeja Mimara s doniranim zbirkama umjetnika i umjetnica te osnivanju Muzeja osjeta u tunelu ispod Griča.

Zbog što brže racionalizacije poslovanja, postoji vjerojatnost da će se dijelovi poslovanja kulturnih institucija u gradu Zagrebu objedinjavati.

Odgovori