Pretraga

Hrvati odabrali najbolji navijački hit kojim će bodriti Vatrene u Brazilu

A- A+

Uoči svakog svjetskog nogometnog prvenstva strani i domaći glazbenici potrude se napraviti što bolju pjesmu u nadi da će upravo ona postati glavni i apsolutni hit. Svjedoci smo kako loših pokušaja, tako i onih koji su pogodili u srž i postali neizostavni hitovi. Tako pamtimo Shakirin hit s prošlog SP-a, pjesmu vrućih taktova ‘Waka – waka’, a jedna od nezaboravnih nogometnih pjesama je svakako i ‘Neka pati koga smeta’ , tamburaškog sastava ‘Baruni’ koje se sjećamo s prvenstva iz 1998. godine u Francuskoj. Ništa različito nije ni sada pa su građani za ovogodišnji mundijal odgovorima u anketi odabrali najbolji navijački hit.

Screenshot YouTube

S obzirom na pregršt navijačkih pjesama koje su niknule ususret Svjetskom prvenstvu u Brazilu, čitatelji su odgovorima u anketi postavljenoj na Večernjem listu ocijenili koji će hit biti idealna himna za predstojeću nogometnu senzaciju.

Izdvojeni članak

Brojni hrvatski estradnjaci upustili se u stvaranje navijačkih pjesama

‘Neopisivo’

U Hrvatskoj vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula novi navijački hit ‘Neopisivo’ koji će očigledno pratiti našu reprezentaciju na svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, kao što je bio slučaj 1998. godine s hitom ‘Mare i Kate’. Gromka navijačka pjesma u izvedbi Zaprešić boysa u anketi je zauzela prvo mjesto, a navedenim dečkima ovo nije prvi hit, a nije ni jedina navijačka pjesma koju su napravili za uzdizanje nacionalnog ponosa i veličanje domovine na nadolazećem prvenstvu.

Pjesma koja dolazi iz njihove ‘navijačke radionice’ je i ‘U porazu i pobjedi’ koja govori o zajedništvu naroda u dobru i u zlu. Ovi stvaraoci ponajboljih navijačkih uspješnica snimili su i dobro nam poznate ‘Samo je jedno’ te ‘Srce vatreno’ sa zagrebačkim reperom Markom Lasićem – Neredom.

‘Vatreni zmajevi’

Drugo mjesto u anketi za najbolju pjesmu ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u Brazilu pripalo je hercegovačkom reperu Anti Cashu i njegovom hitu ‘Vatreni zmajevi’ kojom reper namjerava ujediniti navijače Hrvatske i BiH. U pjesmi u kojoj se izmjenjuju prezimena nogometaša ima i primjesa brazilskog ritma, pa ne dvojimo da će ovo biti jedan od najvećih ljetnih hitova.

‘Hrvatski sine’

‘Hrvatski sine’ Marka Lasića – Nereda koju potpisuje i Ivan Dražić – Gidra iz grupe Connect hit je nabijen nacionalnim ponosom. U spotu koji prikazuje ljepote naše zemlje sudjelovali su i građani koji su se odazvali i sudjelovali u snimanju na terenu NK Špansko. Dio spota sniman je na Medvednici, pa tako spot završava prekrasnim kadrom navijača u čijim se rukama vijori hrvatska zastava na ‘Oltaru domovine’.

‘Hrvatska’

Tomislavu Braliću i njegovoj klapi Intrade koji su pripremili pjesmu jednostavnog i zvučnog naziva – ‘Hrvatska’ pripalo je četvrto mjesto u ovoj anketi. Navijačka udruga ‘Uvijek vjerni’ odlučila je da to bude službena pjesma naše reprezentacije na nadolazećem prvenstvu.

‘Ovo je Hrvatska’

Pjesmu ‘Ovo je Hrvatska’ čiji su autori članovi kluba navijača ‘Uvijek vjerni’, Branimir Mihaljević i Fayo smjestili ste na peto mjesto ankete. Pjesmu su stvarali u dijalogu s navijačima.

‘Ovo je najbolji tim’

Baruni ponovno nakon 16 godina imaju navijački hit. Svi se zasigurno sjećate njihove uspješnice ‘Neka pati koga smeta’ sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj kada je naša reprezentacija ostvarila najbolji rezultat u povijesti Hrvatske. Nadamo se i da će ovogodišnji hit ‘Ovo je najbolji tim’ koji se smjestio na šesto mjesto ove ankete nekako pomoći da ponovno ostvarimo zapažen rezultat i još bolji uspjeh od bronce iz 1998.

‘Brazil’

Na sedmom mjestu ankete za najbolju pjesmu prvenstva je i jedna koja ne odzvanja žestokim navijačkim ritmom. Pravi ljetni hit naziva ‘Brazil’ napravila je, tko drugi, nego neizostavna Severina. Za pjesmu je sama rekla da nije klasična navijačka, ali da joj nije mogla odoljeti jer je ‘slatka ko’ šećer’.