Pretraga

Hrvatske estradne dive ©

A- A+Za ovaj smo tjedan iskopali neke od pjesama najpoznatijih hrvatskih pjevačica koje opasno bacaju na strane hitove. Naravno da ne tvrdimo da je ijedna od njih ukrala tekst ili glazbu, već samo uočavamo sličnost. Iako se vodimo onom “ne kiti se tuđim perjem”!

Ivana Kindl pokušala je biti naughty baš kao Beyonce, no nije joj uspjelo pa je sljedeći cilj biti strastvena. Hrvatima se vajlda svidjelo jer je pjesma svojevremeno žarila top ljestvicama.

Danijela Martinović zvala je svog muškarca da zapleše s njom, nije imala sreće jer je Leonard Cohen svojim Evegreenom to učinio davno ranije. Možda na prvu ne zvuči da spomenute pjesme imaju nešto zajedničko, nakon što poslušate nekoliko puta shvatit ćete na što mislim. Čak ni tekst nije pretjerano kreativan. 

Jedan od najvećih hiotva ovih prostora duet je Ivane Banfić i Dine Merlina. Mislim, naravno na pjesmu “Godinama”. To bio bilo divno da na youtubu ne postoji pjesma afričkog pjevača koja nevjerojatno podsjeća na spomenutu. Youssou nije ni svjestan kakav bi uspjeh doživio u Hrvatskoj. 


Bez obzira što Vesna Pisarović nije više prisutna u medijima, nikako ne možemo izbacit iz glave njezin najveći hit “Ja čekam noć”. Pjesma je divna, to je neosporno, no još je bolja ona “Because you Love Me” od Celine Dion.