Pretraga

Hrvatski sportaši osvojili tucet medalja na Europskim sveučilišnim igrama

A- A+

Danas je sedmi dan natjecanja na Europskim sveučilišnim igrama u kojem su počela natjecanja u bridžu, badmintonu i stolnom tenisu, dok su na nogometnim terenima finalne utakmice te borba za plasmane. Na futsal te odbojkaškim parketima odigravaju se utakmice po skupinama. Obzirom da smo zakoračili u drugi dio Igara, pravo je vrijeme da napravimo i analizu broja medalja, koji su hrvatski sportaši osvojili na do sada završenim natjecanjima.

izvor: Facebook EUG Zagreb – Rijeka 2016.

Već u prva dva dana natjecanja hrvatski su sportaši skupili 11 odličja odnosno šest u karateu te pet u veslanju. Od tih 11 čak 7 su zlatnog sjaja, a pojedinačno gledano, osobito se istaknuo veslač Luka Radonjić, koji je osvojio dva zlata.  

Poker medalja u vaterpolu

Da imamo štošta pokazati i u momčadskim sportovima potvrdili su vaterpolo, košarka i rukomet.

Kao vaterpolska nacija, koja je u muškoj konkurenciji nastupila s tri momčadi, nadali smo ponekom odličju, no osvojena su četiri!

Sveučilište u Rijeci je u muškoj konkurenciji osvojilo zlato, pobjedivši kolege sa Sveučilišta u Zagrebu u finalu. I bronca je ostala unutar granica Lijepe naše. Odnijelo ju je iz Rijeke Sveučilište u Splitu.

Četvrtu vaterpolsku medalju, srebrnog sjaja, osvojile su vaterpolistice domaćeg Sveučilišta u Rijeci.

Po dva odličja u rukometu i košarci

Hrvati se vole ponositi i time da su rukometna nacija, a dobri rezultati na Europskim sveučilišnim igrama, još jednom su to potvrdili.

Naime, u konkurenciji studentica, domaće predstavnice Sveučilišta u Rijeci popele su se na sami vrh! U do kraja neizvjesnom finalu, pobijedile su studentice Sportskog sveučilišta iz Litve. Pri tome su pokazale izniman karakter, budući da su većinu utakmice bile u rezultatskom zaostatku.

Sveučilišne prvakinje države i favoritkinje turnira, rukometašice Sveučilišta u Zagrebu, na kraju su se morale zadovoljiti broncom. U borbi za treće mjesto pobijedile su kolegice sa Sveučilišta u Ljubljani.

Rukometnim uspjesima hrvatskih predstavnika dodajmo četvrto mjesto rukometaša Veleučilišta VERN. Oni su s pozivnicom došli na turnir, a jučer su nakon dva produžetka savladani u borbi za broncu od strane Sveučilišta Minho iz Portugala.

O košarci smo vas već podrobno izvijestili, a ako ste te informacije propustili, ponovimo kako su predstavnice Sveučilišta u Zagrebu s brutalnih 25 razlike obranile europsku krunu protiv suparnica iz Rumunjske, dok su košarkaši zagrebačkog Sveučilišta pokleknuli protiv neprikosnovenog litavskog Sveučilišta Vytautas Magnus.

Tako su hrvatska sveučilišta do sada odnijela 19 medalja, a toplo se nadamo da na tome broju neće stati.

Prilika za 20. je već danas, kada se predstavnici Sveučilišta u Osijeku bore za broncu u nogometu. Protivnici su im studenti Kuban State Universitya iz Rusije.

Pročitajte i ostale vijesti vezane za Europske sveučilišne igre i sportaše koji se natječu na njima:

Hrvatska skupila već 7 zlata na Europskim sveučilišnim igrama

Đir po Savi: Budući da nemaju ispite, studenti su jako opušteni u domu Stjepan Radić

Košarkašice Sveučilišta u Zagrebu idu po medalju na Europskim sveučilišnim igrama

Događaji koje ne smijete propustiti na Europskoj univerzijadi u Zagrebu i Rijeci

[FOTO+VIDEO] Spektakularnim programom otvorene Europske sveučilišne igre

EUG: Organizatori mijenjali pravila usred turnira, a Poljakinje skoro završile na ulici

EUG: Sportaši tvrde da hrane u menzi ima i više nego dovoljno, a cijene smještaja su im nevjerojatne

[FOTO] Zagrebačke košarkašice razmontirale Rumunjke i obranile titulu europskih prvakinja