Pretraga

HTV opet sahranjuje: Nakon poznatog lovca iz Potjere pokopali unesrećenu s Cvjetnog

A- A+

U jučerašnjoj informativnoj emisiji HRT-a ‘Regionalni dnevnik’, objavljeno je kako je jedna osoba poginula prilikom požara u studentskom domu Cvjetno naselje. Ista vijest objavljena je i na HRT-ovom portalu s naslovom ‘Požar u studentskom domu Cvjetno naselje – jedna osoba poginula’. Kako se kasnije ispostavilo, ženska osoba nije smrtno stradala, već je teže ozlijeđena, no HRT u kasnijim informativnim emisijama nije demantirao rečeno u Regionalnom dnevniku, već su nastavili izvještavati o teškim ozljedama starije gospođe.

foto: Željko Poljak

S obzirom na netočne informacije objavljene u Regionalnom dnevniku, upitali smo Hrvatsku radioteleviziju tko je odgovoran za ovaj propust i hoće li odgovorne osobe biti sankcionirane. Isto tako, zanimalo nas je kako je do propusta došlo i hoće li se HRT ispričati svojim gledateljima i čitateljima.

Screenshot hrt.hr

HRT: Utvrđeno je da riječ o nedopustivom propustu

Jutros su nam s HRT-a rekli da su odmah nakon jučerašnjeg izdanja emisije Regionalni dnevnik mjerodavni u Informativnom medijskom servisu Hrvatske radiotelevizije zatražili pojašnjenja, a potom i očitovanja urednika emisije i svih odgovornih za ostvarenje emisije.

– Utvrđeno je da je riječ o nedopustivome propustu zbog kojega će urednice emisije dobiti upozorenja. Hrvatska radiotelevizija poduzet će i dodatne mjere kako se slične situacije ubuduće više ne bi ponavljale, kažu u odgovoru s HRT-a.

Urednice jučerašnje emisije Regionalni dnevnik bile su Diana Roko i Andreja Oreč, koja je ujedno i vodila emisiju, a koju je započela sljedećim riječima.

– Veliki požar izbio je u zgradi studentskog doma Cvjetno naselje u Zagrebu. Studenti su evakuirani iz doma, jedna je osoba i poginula, rekla je voditeljica i urednica Oreč.

Sličan scenarij na HRT-u i prošle godine, kad je ‘pokopan’ lovac Mirko Miočić

Naglasimo i kako nam HRT u odgovoru nije jasno naznačio hoće li se ispričati gledateljima zbog jučerašnjeg propusta u emisiji. Kolege studenata iz doma Cvjetno naselje u razgovoru su nam rekli kako je ova vijest HRT-a za roditelje i bližnje stanovnika Cvjetnog bila šokantna, jer se u tim trenucima nije znalo o kojoj se osobi radi pa je tako, s obzirom na objavljeno, postojala mogućnost da se radi o nekom od studenata iz paviljona zahvaćenog požarom. Upravo iz tog razloga, još više čudi što se HRT u odgovoru uopće ne osvrće niti na mogućnost isprike gledateljima i čitateljima.

Podsjetimo i kako je HRT u travnju prošle godine na svojim mrežnim stranicama učinio sličan propust. Naime, tada su ‘pokopali’ Mirka Miočića, lovca emisije Potjera. Vijest su popratili riječima.

– Tužna vijest za sve ljubitelje kvizova. Zbog komplikacija izazvanih dijabetesom i nakon nekoliko operacija u zadarskoj bolnici, životnu je bitku izgubio najpoznatiji lovac Potjere, Mirko Miočić.

Nadopuna teksta 23.2. 16:45

Sanacijski upravitelj SC-a potvrdio je da je žena preminula danas u popodnevnim satima. Više informacija ovdje.

Ekskluzivni video snimljen nekoliko minuta nakon početka požara pogledajte u nastavku.

Ostale povezane vijesti

[Prijelomna vijest] Pročitajte iz minutu u minutu kako se ravijala tema Požar u studentskom domu Cvjetno naselje

Ekskluzivni video s Cvjetnog nekoliko minuta nakon početka požara pogledajte ovdje

Pozitivna strana velikog požara: studenti kolegama pružili utočište i utjehu

Priopćenje SC-a pročitajte ovdje

Priča o <a href="“>ekipi iz 5. paviljona koja je pomogla vatrogascima gasiti požar

[Fotogalerija] Pogledajte kako izgleda Cvjetno naselje jutro nakon požara