Pretraga

Instagram od danas izgleda potpuno drugačije, a velika novost stiže i na WhatsApp

A- A+

Ažuriranjem aplikacije na Instagram je stiglo više novih značajki. Između ostaloga, premještene su ikone za notifikacije i stranicu ‘Explore’ te je dodana ikona za kupovinu. Istodobno, druga popularna platforma, WhatsApp najavljuje uvođenje značajke ‘Expiring Media’ putem koje će korisnici moći slati slike ili videe koji nestaju nakon nekog vremena.

Foto: Unsplash

Za dio korisnika Instagram od danas izgleda potpuno drugačije jer su premještene neke stare i dodane nove značajke.

Ikona u obliku srca više se ne nalazi u donjoj alatnoj traci nego je dostupna samo na profilu korisnika i sada je smještena u gornjem desnom kutu. Alatna traka dobila je, pak, dvije nove ikone – dodana je ona za ‘Reels’ te ikona u obliku torbice koja otvara trgovinu na Instagramu.

Screenshot: srednja.hr

S donje alatne trake uklonjena je i ikona povećala, koja je sada dostupna samo na naslovnoj stranici, u gornjem desnom kutu.

Screenshot: Srednja.hr

Treća i jednako značajna novost je ta da se prilikom kreiranja objave, korisnicima sada, umjesto jedne, nude tri mogućnosti. Tako mogu kreirati klasičnu objavu u sažetku, priču ili videouradak.

Screenshot: srednja.hr

Instagram je već promijenio dizajn, a velika novost stiže i na drugu Facebookovu aplikaciju. Iz WhatsAppa, prenosi Wabetainfo.com, kažu kako rade na novoj mogućnosti, tzv. ‘Expiring Media’. Kroz tu značajku korisnici će moći slati fotografije, videozapise i GIF-ove koji nestaju s primateljeva uređaja nakon što on izađe iz aplikacije WhatsApp. Korisnici će pokretati aplikaciju klikom na kružić s brojem koji će biti postavljen pored već postojeće ikone za slanje medija.