Pretraga

Instagram pretplata se širi: Ovo su nove stvari dostupne samo onima koji plaćaju

A- A+

Instagram već dulje vrijeme najavljuje kako će uvesti mogućnost pretplate. Kreatori i influenceri tako će moći nuditi poseban sadržaj onima koji im plaćaju mjesečnu tarifu. Sve je prvo krenulo s ‘ljubičastim’ storijima, a sad je uvedena mogućnost i ekskluzivnih objava za pretplatnike, čime je pretplata na Instagram i službeno uvedena u gotovo punom opsegu.

facebook instagram

Foto: Unsplash

Na svojem Instagram profilu šef te društvene mreže Adam Mosseri podijelio je video u kojemu objašnjava što znači ovaj veliki korak u uvođenju pretplate.

-Želimo da Instagram postane najbolja online platforma na kojoj će kreatori zarađivati za život. Ono što je najvažnije kreatorima je održivost, a nema boljeg načina da se to osigura nego kroz pretplatu, kazao je Adam Mosseri.

U siječnju kada je krenuo ‘pilot projekt’ pretplate, Instagram je izabranim kreatorima u SAD-u omogućio da postavljaju posebne storije za pretplatnike, livestream, ali i pretplatničke značke, kako bi kreatori lakše prepoznali one koji ih podupiru.

Sada, kako je najavio Mosseri, dolazi do uvođenja novih značajki. Kreatori će se sada moći dopisivati sa svojim pretplatnicima u grupnim chatovima koji će okupiti do maksimalno 30 korisnika. Osim toga, uvedena je mogućnost stavljanja objava koje će biti samo za pretplatnike, što je najtraženija značajka, kazao je šef Instagrama. Isto tako, uvodi se posebna naslovnica za pretplatnike gdje ćete moći vidjeti sav ekskluzivan sadržaj određenog kreatora.

https://www.instagram.com/reel/Cf_n1NCghLh/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D