Pretraga

Instagram uveo promjenu na storije: Nismo sigurni je li korisno ili nas živcira

A- A+

Instagram je uveo novost koju, ruku na srce, nitko od korisnika nije ni tražio. Danas kad smo pregledavali storije drugih korisnika primijetili smo da nam se kod nekih pokazuju u gornjem lijevom i desnom kutu neke čudne točkice. Vidjeli smo to danas to kod influencera koji su imali dosta storija, kao što možete vidjeti na screenshotu ispod.

insta screenshot story

Screenshot Instagram story (@superbabekillah)

Što se dogodilo? Instagram je odlučio uvesti promjenu na svoje storije. Korisnicima koji su vidjeli storije nekog kreatora ili drugog korisnika, a ovaj je u međuvremenu objavio nove, sada će se to sve drugačije prikazivati. Nove storije će moći pogledati i lako se na njih vratiti, no stare – baš i ne tako lako.

Konkretno, lijeve i desne strane, ovisno o tome koje ste storije pogledali, a koje ne, u sekciji za storije drugih korisnika vidjet ćete tri točkice. Odmah ispod toga stajat će vam poruka da možete prikazati sve storije (show all; gore na slici), čak i one koje ste pogledali. U protivnom, prikazivati će vam se samo novi, dok to ne kliknete.

Iako ima smisla budući da neki profili i kreatori objavljuju dnevno i po više desetaka storija, ova opcija nas je uspjela malo iživcirati. Naime, nekada slučajno preskočite dio nečijih storija ili se samo prervrte dok ne gledate u mobitel. Na ovaj ćete ih način lakše propustiti nego ranije.