Pretraga

Ispovijesti brucošice: Koga boli briga za nogomet?

A- A+

Što god radila, gdje god išla, gdje god gledala, ne mogu pobjeći od jedne stvari – nogometa. Kockice na sve strane, nogometaši i lopte. Ne kužim u čemu je uopće big deal, pa to je samo neki random sport.

nogometna lopta

Foto: Unsplash

Bilo da sam na faksu ili na kavi, u izlasku ili na nekoj večeri, svugdje se govori o samo jednoj stvari – nogometu. U mojih 19 godina sam već nekoliko puta doživjela ovu nogometnu histeriju, ali doslovno nikada nije bilo ovako. Okej, kada smo ono skoro pobijedili na nečemu 2018. godine je bilo dosta ludo, ali to mi je jasno zakaj je bilo tako. Realno, čak sam i ja bila na Trgu kad su se gledale neke utakmice. Ali ovo sada? Ne kužim.

Ali fakat, ne kužim koja je to fascinacija, doslovno gledati 11 muškaraca kako 90 min trče za… loptom? Like, di je tu fora? Još se svi samo naliju i piju pivu – je li vama normalno da su ljudi u 11 sati u utorak već lagano pijani jer su na trećoj pivi, i to SAMO zbog utakmice? Ne kužim hype.

Izdvojeni članak

Ispovijesti brucošice: Ja sam na medicini, zakaj bih radila za minimalac?

Zgodni nogometaši

Jedino kaj mi je jasno je zakaj cure gledaju nogomet. Realno, naši nogometaši JESU zgodni. Koliko bi život bio lakši kad bismo mogli gledati nogomet uz komentatore koji bi nam govorili stvari koje nas zanimaju – tko je koliko visok, koliko imaju para, jesu li zauzeti ili ne… E takve utakmice bih već gledala. Možda.

A ne ovo tko je kome dodao loptu pa je ovaj dao gol, je li bilo zaleđe ili ne (kaj je uopće zaleđe?!?!?!), i slične nebitne gluposti. Zašto bi itko gledao utakmice zbog toga??? Doslovno užas, fakat mi to nije jasno.

I ova moda da se sve obuku u kockice. Crveno-bijele kockice fakat nisu moja stvar i ne znam kome bi to moglo dobro stajati, onako ikada. Zar nismo mogli odabrati neke malo bolje boje, nešto suptilnije? Svugdje samo kockice, kockice i kockice. I zakaj uopće svi drame oko toga koja je kockica prva – pa zar je fakat bitno je li crvena ili bijela? Ne kužim.

Ne kužim nogomet i iskreno ne znam zakaj bi itko trošio svoje dragocjeno vrijeme na to. Pa kaj nije bolje to vrijeme iskoristiti na nešto bitno, kao što je učenje za kolokvije (lagano mi je panika, nisam sigurna hoću li imati sve pet), ili šoping? Možda kada bih imala neki razlog za šoping zbog nogometa bi mi bilo lakše.

Izdvojeni članak

Ispovijesti brucošice: Čemu drama oko hrane u menzama, pa tamo ionak jedu samo jazavci?

Egzotičan Katar

Doduše, kul mi je ovo što se ove godine igra u Katru. To mi djeluje kao fakat brutalno i egzotično mjesto. Da budem iskrena, postojala je opcija da i ja idem ove godine s tatom i njegovim poslovnim partnerima, ali sam ipak odbila. Da su moje frendice htjele ići, onda bih možda i razmislila o tome, ali rekle su da im je preskupo – iako se tata ponudio da nam njegova firma sve plati.

A možda bi mi onda bilo lakše sve ovo podnijeti, ne znam kaj da kažem. Još su ove godine sve neka nova lica na terenu, nisam stigla ni proučiti koji bi od njih mogao biti potencijalno zanimljiv. Vidjet ćemo dokle dođu, ako se probiju do finala, možda padne negdje neki follow…

*Svaka sličnost sa stvarnim osobama nije slučajna.