Pretraga

Je li moguće? Instagram opet poslušao korisnike, uvode dvije nove opcije koje će vas oduševiti

A- A+

Instagram je opet poslušao svoje korisnike. Uvode dvije nove značajke koje će vam omogućiti da lako uklonite neželjeni sadržaj, kako na naslovnici, tako i u preporukama.

instagram

Foto: Unsplash; Solen Feyissa

Instagram je danas krenuo testirati dvije nove značajke koje pokazuju da ipak, barem ponešto, slušaju svoje korisnike i njihove kritike. Otkako se po milijunti put mijenjao algoritam i naslovnica sadržaja, te su se korisnicima počeli prikazivati preporučeni postovi, za razliku od onoga što sigurno žele vidjeti, Instagram je počeo raditi na značajkama koje korisnicima omogućavaju da uklone neželjeni sadržaj sa svojih naslovnica.

Prva nova značajka odnosi se na ‘explore’ sekciju na Instagramu gdje se korisniku, sukladno tome što gleda, traži, lajka i komentira, prikazuju preporučeni postovi. Uskoro će biti moguće označiti više različitih objava koje se nalaze u ‘explore’ sekciji i označiti taj sadržaj kao nešto što vas, jednostavno, ne interesira. Osim toga, moći ćete na isti način označiti osjetljiv sadržaj, primjerice nešto što sadrži posebne okidače koji bi mogli mentalno naštetiti drugima, ili pak scene nasilja i krvi.

Druga značajka koju Instagram testira omogućit će korisnicima da ‘blokiraju’ objave koje sadrže određene riječi, fraze ili emojije u opisu ili tagovima. Bilo da vam se pojavljuju irelevantne objave ili ste jednostavno prerasli sadržaj koji vam se ranije sviđao, moći ćete iskoristiti ovu opciju i više ne vidjeti sadržaj koji vam nije zanimljiv. Kako će to izgledati kad dođe na vaše uređaje, pogledajte u screenshotovima ispod.

instagram

Foto: Meta PR