Pretraga

Kad vam se baš gleda neki film: Pet najboljih opcija na Netflixu!

A- A+

Kada idete birati koji film ćete gledati, koliko se često sjetiti provjeriti gdje možete gledati taj film? Iako se i dalje može ilegalno preuzeti gotovo sve, sve više i više ljudi se okreće streaming servisima koje dobrovoljno plaćaju. Postavlja se samo jedno pitanje – koliko je dobra ponuda?

foto: Unsplash; Mollie Sivaram

Netflix je možda i najjača streaming platforma koja trenutno postoji, no koliko često na Netflix ciljano idete pogledati neki film? Posljednjih nekoliko godina su se probili na tržištu serija, pa tako imaju neke od najboljih originalnih serija, ali i one starije serije koje svi rado pogledaju s vremena na vrijeme, kao što su Gilmorice, Breaking Bad ili Kako sam upoznao vašu majku.

Ipak, odnedavno su postali aktivni i po pitanju filmova – već su i prošle godine uživali u prvom Oskaru koji su dobili s filmom Roma, a ove godine imaju čak 37 nominacija za Oskare. Ovom trendu je sigurno doprinijela i situacija s pandemijom, pa su kina većinu vremena prošle godine bila zatvorena.

Bez obzira na to, Netflix je mjesto na koje primarno dolazite gledati njihove originalne sadržaje, no gdje onda gledati starije filmove? Odgovor je: na Netflixu. Iako je broj starih filmova nešto manji nego što je kvalitetnih originala, ima nekoliko ‘skrivenih’ koje ćemo vam sada rado otkriti!

Izdvojeni članak

Pet kultnih serija koje bi sasvim sigurno pale na testu uključivosti i političke korektnosti

Call Me By Your Name

Romantična drama koja je prije nekoliko godina bila veliki hit – film je obožavala kritika, ali i gledatelji, svih godina. Film je smješten u osamdesetim godinama prošlog stoljeća, u malenom gradu negdje u sjevernoj Italiji. Radnja prati odnos Elia (Timothée Chalamet) i Olivera (Armie Hammer). Riječ je o jednoj kratkoj, ali slatkoj i strastvenoj ljubavi.

Osim što film ima zaista dirljivu priču i predivne kadrove, bitnu ulogu je tu imala i glazba. Sufjan Stevens je zadužen za većinu soundtracka, a između ostalog i za naslovnu pjesmu, Mystery of Love.

Zodiac

Iz jedne romantične drame, u triler. Ako ste strašljivi, možda bi bilo bolje da ovaj film preskočite. Naime, film je snimljen po istinitoj priči. Šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, serijski ubojica, poznat kao Zodijak, je djelovao na području Sjeverne Kalifornije. On je odgovaran za barem pet ubojstava, a moguće i više.

Film prati istinitu priču, odnosno pokušaje da se shvati tko je Zodijak. Dan danas, ne zna se tko je odgovoran za spomenuta ubojstva, a slučaj je i dalje aktivan. Koliko je slučaj zamršen govori i činjenica da su neki novi dokazi pronađeni prije tek nekoliko mjeseci. Nećemo previše otkrivati, radije pogledajte film!

Forrest Gump

Neke godine su jednostavno dobre za filmove, a takva je bila i 1994. Te godine su se u kinima gledali The Shawshank Redemption, Pulp Fiction, Four Weddings and a Funeral, ali i Forrest Gump. Vjerojatno ste nekada do sada već pogledali ovaj film, no sada je vrijeme da ga ponovno pogledate. Realno, iz ovog filma uvijek možete izvući nešto novo.

Ako kojim slučajem niste naišli na ovaj film, pripremite se na jedno posebno iskustvo. Radnja prati život naivnog Forresta (Tom Hanks) čiji je IQ 75. Kroz njegove oči se također susrećemo sa svim nedaćama koje su zadesile mnoge rođene u njegovo vrijeme – kao što su Vijetnamski rat, predsjedništva Kennedyja i Johnsona, Watergate skandal ili hipi pokret.

Inception

Christopher Nolan jedan je od najcjenjenijih redatelja današnjice, a ovaj film je između ostalog i razlog zašto. Riječ je o znanstveno-fantastičnom filmu iz 2010. godine u kojem Dominick Cobb (Leonardo DiCaprio) ljudima ‘upada’ u snove i tako dolazi do razno raznih tajni koje zatim prodaje.

Riječ je o filmu koji morate gledati kada ste dobro naspavani, kada možete pratiti apsolutno sve što se događa na ekranu. Iako traje nešto dulje, film je tako napravljen da će vam to vrijeme proletjeti, ali ćete zato biti pod dojmom danima.

Ponos i predrasude

Najpoznatiji roman Jane Austen je doživio nekoliko ekranizacija, a ovo je jedna od uspješnijih. U glavnim ulogama su Keira Knightley (Elizabeth Bennet) i Matthew Macfadyen (Mr. Darcy) koji su svojom glumom zaista oživjeli likove iz svima dobro poznate priče. Ovaj roman, kao i svi od Jane Austen, bavi se životom u Engleskoj u 19. stoljeću, iz ženske perspektive.

Iako je knjiga gotovo pa uvijek bolja od filma, moramo reći da je ovdje ekranizacija došla zaista jako blizu knjizi. Vjerojatno je najveći plus to što je kasting odrađen perfektno, pa Elizabeth i Mr. Darcy zaista izgledaju i ponašaju se kao likovi iz knjige.