Pretraga

Kad zagusti: Donosimo nekoliko brzinskih savjeta za očuvanje baterije mobitela

A- A+

Postoji puno loših stvari u svijetu te tužnih priča, no možemo se svi složiti da je vrlo nezgodno kada ostanete bez baterije na mobitelu. Ovisno o tome kakav mobitel imate te koliko ga koristite, u ovoj situaciji se nađete rjeđe ili češće, no sasvim sigurno ste barem jednom iskusili tu neugodu.

foto: Unsplash

Tehnologija je super i zaista nam uvelike olakšava svakidašnji život. Od toga da se ne moramo gubiti po ulicama jer imamo Google Maps, pa do toga da možemo izbjeći bilo koju neugodnu situaciju praveći se da tipkamo nešto na mobitel. Teško je zamisliti dan bez vožnje tramvajem uz glazbu u slušalicama, a još je teže zamisliti da nemamo u svakom trenu Instagram nadohvat ruke.

Izdvojeni članak

Baterija na mobitelu ti se prebrzo troši? Ne brini, ovih 10 trikova spasit će situaciju

Ipak, dovoljno je samo jedan dan zaboraviti staviti mobitel na punjenje i svi planovi padaju u vodu. Čak i da ste ga stavili na punjenje, no nedovoljno rano i sve je gotovo. Naravno, ako imate mobitel sa slabijom baterijom, onda se u ovoj situaciji često nalazite bez obzira na to koliko se trudili puniti mobitel redovito.

Možda nije najbitnija stvar na mobitelu, no baterija je sasvim sigurno vrlo bitna. Možete imati najbolju kameru na svijetu, no ako nemate dovoljno jaku bateriju koja može izdržati cijeli dan – ne vrijedi vam to ništa. No sada nema smisla pričati o tome ‘što bi bilo kad bi bilo’, već vam donosimo nekoliko konkretnih savjeta za ‘brzinsko’ spašavanje baterije!

Mobilni podaci

Ako ste u situaciji da možete ugasiti mobilne podatke, onda to svakako napravite. Svi koji imaju i inače problema s baterijom znaju da je to najefikasniji savjet za očuvanje baterije, pa upravo zato stalno pale i gase mobilne podatke. Možete imati koliko god MB želite, no vaša baterija to ne može podnijeti.

WiFi ne troši ni približno toliko baterije koliko mobilni, pa ako se nađete u situaciji da se možete prebaciti na WiFi, onda to svakako napravite. Idealno bi bilo da imate sve ugašeno i da ste na zrakoplovnom načinu, no svi znamo da korištenje mobitela ne funkcionira baš tako.

Tamni način

Tamni način se tek ‘nedavno’ pojavio kao opcija i mnogi ga koriste upravo zato što im se sviđa taj novi izgled, no istina je da tamni način pomaže u očuvanju baterije. Ne samo tamni način kao takav, već biranje tamnih pozadina općenito doprinosi slabijem korištenju baterije.

Sasvim sigurno ste i sami primijetili da kada upalite način štednje baterije, sve se nekako ugasi pa tako prvo svjetlina padne, a na onom ekstremnom načinu se sve prebaci na tamnu temu. Ne morate paliti taj ekstreman način (koji vrlo često ograničava korištenje raznih aplikacija), već možete samo upaliti taman način.

Ugasite sve aplikacije

Možda nije potrebno naglasiti, no za svaki slučaj – ako želite očuvati bateriju, svakako se potrudite ugasiti sve aplikacije, osim onih koje u tom trenutku koristite. Također, nemojte držati mobitel otključanim ili s upaljenim ekranom, zato što se i tako nepotrebno troši baterija. Znamo da je teško, ali situacija je takva kakva je…

Što možete koristiti?

Kako bismo ipak završili na malo pozitivnijoj noti, željeli bismo vam ukazati na neke aplikacije koje možete slobodno koristiti, a da vam ne troše mahnito bateriju. Možda vam to neće biti od neke velike pomoći, ali može pomoći za ubiti dosadu dok se vozite autobusom…

Prije svega – ako glazbu slušate preko aplikacije uređaja, bez korištenja internetske veze, onda sasvim sigurno ju možete slušati. Trošenje baterije je zaista minimalno, samo se sjetite zaključati mobitel dok slušate glazbu. Dozvoljeno vam je i čitanje knjiga u raznim e-readerima (stavite tamne postavke za dodatno čuvanje baterije). Uz te dvije sigurne aplikacije, možete se pouzdati u sve koje nemaju puno fotografija i slika, te su tamne. Mada, to isključuje skoro sve društvene mreže i igrice… Što vam preostaje?

Kad zagusti: Donosimo nekoliko brzinskih savjeta za očuvanje baterije mobitela
Share via
Copy link
Powered by Social Snap