Pretraga

Kada i Facebook dosadi

A- A+

Ima dana kada je facebook očajno naporan. Ili je slučaj da jednostavno nema nikoga i ničega pametnog u vašem newsfeedu, ili se ekipa opet svađa oko toga tko ima bolju novu pjesmu: Boban Rajovac ili Severina. Za slučajeve kada želite nešto novo napravili smo vam malu listu stranica.

UPOZORENJE!!!, svaka od ovih stranica ima potencijal da vas zarobi na beskrajno puno sati i uništi vam sve šanse da se upišete na respektabilan faks.

http://www.reddit.com/

Kažu da je reddit “front page” interneta. Reddit je možda najbolje opisati kao kombinaciju društvene mreže i foruma, ali na globalnoj razini. Kada prvi put otvorite stranicu čini vam se da je nepregledna i natrpana, ali vjerujte mi, samo se malo potrudite i isplatit će vam se. Bilo koji da je vaš interes možete naći za sebe “subreddit” na kojem ćete naći svoje istomišljenike iz cijelog svijeta, koji stavljaju gore sadržaj koji baš vas zanima.

http://imgur.com/

Ako ste možda na ovaj prije članak rekli: si ti lud prijatelju, previše infomacije, onda je ova stranica savršena za vas. Treba vam kažiprst na lijevom kliku miša i beskrajno pregledavanje miljuna fotki može početi. Stranica ima ogromnu bazu svakakvih fotografija i samo klikanjem možete izgubiti sate.

http://9gag.com/

Ako vam za imgur treba lijevi klik miša, za 9gag vam treba samo scroll. U zadnje vrijeme sve više ekipe otkriva 9gag, pa ste i vi sigurno naletili na neki smiješni link u facebook wallu vašeg prijatelja. Kliknite na link i gledajte kako vam sati odlaze u nepovrat. 

http://vimeo.com/

Svi znamo da je youtube glavna stranica za pregledavanje svih mogućih videa, no postoji i alternativa. Vimeo, za razliku od Youtubea počinje graditi reputaciju neovisne web stranice kojoj je na pameti još koja stvar osim novaca. Vimeo je zapravo ono što je Youtube nekad bio – stranica posvećena korisnicima i njihovim videu uradcima. Ako želiš naći spot nekog undergeround benda, ili te možda zanimaju ekstremni sportovi, ili video eksperimenti studenata i učenika iz cijelog svijeta, vimeo je stranica za tebe. 

http://www.cracked.com/

Tko sve ovdje voli povijest? Psihologiju? Sociologiju? Cijeli razred diže ruke u veselju. Ne bi ni mrtav digao ruku? Imamo stranicu koja će ti promjeniti mišljenje o tim predmetima. Cracked je vaš stari profesor iz povijesti na stereoidima. Već par godina ekipa sa Crackeda slaže liste o tome tko je najsnažniji, najlukaviji, najluđi, najkrvoločniji, najhrabriji u svjetskog povijesti i to radi na način da pišate u gaće od smijeha. Probajte naći neku divlju Craked temu i tko zna, možda i zavolite divlju stranu povijesti.