Pretraga

Kakav talent: Učenik sesvetske Gimnazije nacrtao strip inspiriran našom objavom s društvenih mreža

A- A+

Profesorica Hrvatskog jezika Željka Župan Vuksan snimila je videolekciju baziranu na našoj nedavnoj objavi s društvenih mreža. Radilo se o tome da su po ‘kućama’ podijeljeni različiti književni likovi, a svatko je onda trebao izabrati u kojoj bi kući najradije proveo karantenu. Nakon što je profesorica zadala zadatak, došle su i prve zadaće, a među njima se našao i strip maturanta Petra Kulaša.

foto: screenshot YouTube

Nastava na daljinu jednak je izazov učenicima i profesorima, a nakon više od mjesec dana, svi se polako počinju privikavati na nove okolnosti koje traže drugačiji pristup nastavi i gradivu. Tako je profesorica iz Gimnazije Sesvete kao polaznu točku svoje videolekcije uzela našu objavu, kako bi potaknula maturante da na zabavan i kreativan način prouče gradivo iz književnosti.

Izdvojeni članak

Profesorica Hrvatskog iskoristila našu zabavnu objavu kao polaznu točku svoje videolekcije

Na samom kraju videa je pozvala učenike da budu što kreativniji te probaju zamisliti kako bi izgledao život u navedenim kućama. Mogli su odabrati bilo koji format kako bi izrazili svoju ideju, od dramskog teksta pa do vloga, otvaranja računa na društvenim mrežama ili jednostavno pisanja kratkog teksta. Petar Kulaš, maturant sesvetske gimnazije, se odlučio izraziti u obliku stripa.

– Kao zadaću u virtualnoj učionici iz izbornog Hrvatskog jezika (profesorice Željke Župan Vuksan) dobili smo zadatak odabrati kuću u koju bismo zavirili tijekom karantene, pri čemu je profesorica predložila nekoliko načina kako to možemo opisati. Profesorica je također predložila strip pa sam bio siguran da će mi tako najlakše biti dočarati kako bi to izgledalo. Crtanje mi je inače više hobi kroz koji mogu izraziti maštu ili ubiti vrijeme kada mi je dosadno. S online nastavom sam poprilično zadovoljan, ali mi se ne sviđa to što imamo hrpu zadaća i obaveza, pogotovo iz predmeta koje u školi inače ne radimo toliko intenzivno. Naravno, svaki profesor ima svoj koncept rada, neki se više trude oko online nastave i daju nam slobode (često nam i progledaju kroz prste kada nije sve u rokovima), a neki profesori se manje trude i bitno im je samo da odradimo zadatak, kaže nam Kulaš, koji se nada da će uspjeti upisati Pravni fakultet u Zagrebu te jednog dana biti odvjetnik.

foto: Petar Kulaš

foto: Petar Kulaš

foto: Petar Kulaš

Izniman, kreativan i razigran

Petar je jedan od učenika profesorice Župan Vuksan koja ga nakon druženja kroz srednju školu dobro poznaje.

– Petar je izniman mladić, kreativan i razigran, a svoje veliko srce pokazao je odazivom na poziv Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu i već drugi dan nakon razornog potresa u Zagrebu darovao krv i pozvao svoje vršnjake da učine isto, rekla nam je profesorica Župan Vuksan.

U moru jednako nezainteresiranih profesora i učenika, osvježavajuće je vidjeti one kojima je stalo do znanja i učenika, koji će na zanimljiv način probati motivirati učenike. Kada se učenicima dopusti kreativnost, svašta se može dogoditi, pa tako i jedan strip.

Mi smo objavili novu sliku na istom principu, ovaj put s raznim povijesnim ličnostima koje su oblikovale svijet u kojem danas živimo. Za još sličnih objava pratite nas na svim društvenim mrežama!

https://www.instagram.com/p/B_Py-sKny5D/?utm_source=ig_web_button_share_sheet