Pretraga

Profesorica Hrvatskog iskoristila našu zabavnu objavu kao polaznu točku svoje videolekcije

A- A+

Prošlog tjedna se na stranicama naših društvenih mreža pronašla slika koja je skupila preko 700 komentara, a profesorica Hrvatskog Željka Župan Vuksan iz sesvetske Gimnazije je upravo tu sliku iskoristila kako bi pripremila kratku lekciju za četvrti razred srednje škole u sklopu Škole za život.

foto: screenshot YouTube

Prošlog ponedjeljka smo na našim društvenim mrežama objavili fotografiju na kojoj se pronalaze književni likovi podijeljeni u šest grupa, odnosno šest kuća. Naravno, nisu podijeljeni nasumičnim odabirom već dobro promišljenim kriterijem, koji mogu shvatiti samo oni koji su upoznati sa svim likovima i njihovim pričama, što bi svi maturanti trebali biti.

Upravo tu edukativnu stranu je prepoznala i profesorica Željka Župan Vuksan. Dok se održava nastava na daljinu, mnogi profesori se trude približiti učenicima gradivo na drugačiji način, pa je to napravila i profesorica Župan Vuksan, koja je jučer snimila video u kojem učenicima zadaje pitanja koja potiču na razmišljanje, na osnovi rasporeda likova po ‘kućama’.

– Budući da i sama imam trojicu školaraca i da svakodnevno virtualno ulazim u domove djece kojoj predajem hrvatski jezik, shvatila sam da ćemo ova teška vremena lakše prebroditi ako se malo našalimo i ako stvarima pristupimo iz drugačijeg kuta. Kada sam vidjela izazov na portalu srednja.hr, nisam ni trena dvojila i odlučila sam preuzeti ponuđeni predložak kao polaznu točku svoje videolekcije. U njoj će se učenici prisjetiti svih likova s kojima su se susreli tijekom školovanja i smjestiti ih u današnje okolnosti. Na kraju lekcije ponuđeni su kreativni zadatci koje učenici mogu objaviti i na zajedničkoj virtualnoj ploči. Neobična je ovo situacija i učenicima i profesorima, s istim upitnicima svakodnevno pristupamo svojim virtualnim učionicama, dijelimo, rješavamo i ispravljamo zadatke te baš zato smatram da je ponekad potrebno ponuditi nove, drugačije izazove. Hvala portalu srednja.hr na poticaju i ideji, pozivam vas da pratite i ostale videolekcije Škole za život, čekaju vas brojne zanimljive teme! #ostanidoma, komentar je profesorice Župan Vuksan.

I sami se pridružite našem izazovu, a svakako pratite i dalje naše društvene mreže na kojima ćemo nastaviti objavljivati zabavne ali i informativne sadržaje!

https://www.instagram.com/p/B-6sFxDHl0e/?utm_source=ig_web_button_share_sheet