Pretraga

Kpop – novi glazbeni pravac

A- A+

 

Kpop, ćušpajz šarenila, blještavila i različitih muzičkih žanrova polako osvaja svijet. Izvođači koje danas slušamo na trash partijima dobili su svoje nasljednike u Južnoj Koreji.

Novonastali glazbeni pravac mješavina je pop, dance, hip hop, rock, R&B i elektronske glazbe. Kpop je zaludio ljude diljem svijeta, koji su svojim ekscentričnim modnim izričajima lako prepoznatljivi na ulici. Ono što je možda proslavilo Kpop su zarazni ritmovi, lako pamtljive koreografije, refreni na korejskom engleskom i višečlane skupine (čitaj više od pet članova).

Ako doma potajno šaflate slušajući LMFAO ili pred ogledalom plešete na taktove Ai se eu te pego vjerojatno ćete nesvjesno zaplesati i na taktove Kpopa. Pitate se sigurno jesmo li mi Hrvati zaostali po pitanju Kpopa? Odgovor će vas iznenaditi, nismo zaostali. Klub Attack i Medika su organizirali Kpop partije na kojem se okupilo mnoštvo obožavatelja ovog žanra. Pa ako vam se sviđa ovaj stil glazbe i odijevanja, pratite događaje u gradu i provedite se na novom Kpop partiju.

Donosimo vam nekoliko pjesama s višemilijunskim pogledima. UPOZORENJE! Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika i ljekarnika.